Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Fotografie: Jouw artistieke kijk

Fotografeer je graag en ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je andere onverwachte mogelijkheden onderzoeken met je camera? Meld je aan!

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
16 nov. 2023 19:30 - 22:00 Donderdag Walstraat 34 Gegeven door: Pol Taverne 186,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

In deze cursus gaan we het experiment aan met jouw camera; analoog, digitaal of mobiel. Werkelijkheid en illusie/suggestie gaan met elkaar aan de haal. We zoeken niet naar de perfecte technische foto of een precieze weergave van de werkelijkheid, maar gebruiken de camera als instrument voor jouw creatieve expressie, eigen beeldtaal, verhaal én hoe je daar gaat komen.

Je leert over technische zaken als diafragma, belichtingsdriehoek en compositie vanuit een artistiek onderzoekend perspectief. Enige voorkennis is gewenst, maar kan gecompenseerd worden door leergierigheid.

Lessen

In de lessen gaan we aan de slag met drie onderwerpen: stilleven, straatfotografie en zelfportret. Iedere les bestaat uit een theoretische en inhoudelijke introductie met inspirerende voorbeelden van bekende fotografen. Vervolgens ga je zelf aan de slag en werk je naar een serie foto’s per onderwerp.

  • Stilleven: experiment met licht, ordening en diafragma
  • Straatfotografie: experiment met beweging, reflectie en standpunt
  • Zelfportret: experiment met dubbelopnames, scherpte en onscherpte

Over Pol

Pol Taverne is afgestudeerd aan Academie Minerva op Grafiek en Fotografie. Haar werk beweegt zich in de grensruimte tussen beide disciplines. Foto’s maken is een kunst en het afdrukken is daar een wezenlijk onderdeel van. Bij VRIJDAG geeft Pol ook cursussen Blauwdrukken/Cyanotypie en Fotografisch etsen, waarbij je kunt experimenteren met alternatieve manieren van afdrukken.

Docenten

Docenten: Pol Taverne

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

Outdoor fotografie: Winterlandschap

Ben jij een bikkel en hou je van fotograferen en een uitdaging? Kom dan naar VRIJDAG. Pak je camera en ga 4 zaterdagen mee op pad met een docent.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Blauwdrukken en diepdrukken

Wil je alles leren over blauwdrukken en diepdrukken? Dat kan bij VRIJDAG. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Etsen en fotografisch etsen: de basis

Wil je alles leren over fotografisch etsen? Dat kan bij VRIJDAG. Experimenteer met monotype, materiaaldruk en droge naald.

Portret in de studio

Lijkt het je leuk om portretten te schieten? Dat kan bij VRIJDAG. Deze cursus leert je stap voor stap alles over het fotograferen van modellen

Basiscursus fotografie

Wil je de basis leren van fotografie? Dat kan bij VRIJDAG. Je maakt kennis met de technische en inhoudelijke kanten van digitaal fotograferen.

Basisbeginselen van het kijken

Wat wil je fotograferen en hoe breng je dat het best en snelst in beeld? Leer het bij VRIJDAG.

Basiscursus fotografie (vervolg)

Deze vervolgcursus Fotografie is voor jou als je al de basis van de cameratechniek kunt toepassen en dat verder wil ontwikkelen.

Weinig licht fotografie

Leren fotograferen met weinig licht? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens deze cursus ontdek je hoe je met weinig licht toch de mooiste beelden kunt maken.

Schilderen met de camera

Toen je leerde fotograferen, ging er een wereld voor je open. Zou je die opwinding graag nog eens willen voelen en weer net zo verrast willen worden door het onbekende? Dat kan bij VRIJDAG.