stillleven 2.jpg

Fotografie: Stills en stillevens

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 feb 2020 19:30 - 22:00 maandag Walstraat 34 6 135,00

Dagelijks worden we bestookt met de mooiste productfoto’s om ons te verleiden tot het kopen van make-up, luxe-voedsel en gadgets. De meeste treffen geen doel en worden weggezapt, weggeklikt of komen in de oudpapierdoos. Maar voor de liefhebber zijn het prachtige voorbeelden van hedendaagse stillevenfotografie. Reclamefolders van grootgrutters en lifestyle magazines kunnen je inspireren tot het maken van de mooiste, lekkerste en verleidelijkste foto’s! Omdat je graag een bijzondere sfeer wilt oproepen, omdat je je verzameling My Little Ponies wilt vastleggen of omdat je een online shop start met zelfgehaakte armbandjes…

Als beeldend kunstenaar fotografeer ik tafels met stillevens, die eruit zien als landschappen. Ik probeer met plaatsing van de voorwerpen, camera en belichting de kijker te verleiden tot het binnenstappen van mijn wereldjes. Het is een vorm van tabletop fotografie, die ook in de reclamewereld gebruikelijk is. Ik neem je daarom graag mee in de wereld van lekkere glimlichten, wazige achtergronden en atmosferische lichtval, van bloemen, horloges, glazen wijn wijn en zoute haring!

Tijdens deze lessen zullen we kijken naar de technische kanten van het fotograferen van stillevens, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen met niet voor de hand liggende onderwerpen en werkwijzes. Elke les is gewijd aan een bijzondere groep stills (o.a. bloemen en platen, rotzooi en troep, sieraden en blingbling, gebak en ander genot). Je krijgt een aantal opdrachten om thuis aan te werken en we bespreken elke les de resultaten die op tafel komen.

Dus heb je zin in stills, beschik je over een printer en een camera met handmatige belichting: doe mee!

Renze Dijkema

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het fijn mijn kennis, kunde en enthousiasme te delen, samen foto’s te bekijken en  van gedachten te wisselen over beeldende kunst in het algemeen en fotografie in het bijzonder.

Trots op!

Ik ben nu bezig met een boek met  panoramafoto’s in zwartwit van het Pieterpad en ben al heel trots op de foto’s die ik al heb gemaakt. 

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn de geschilderde landschappen van Corot, de stillevens van Morandi en de foto’s van Josef Sudek.

Opleiding

ABK Minerva, Frank Mohr Instituut

Meer

Als beeldend kunstenaar maak ik foto’s van stillevens die eruit zien als lege, desolate landschappen. Verder geef ik les aan De Fotolocatie Groningen.

https://www.renzedijkema.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld