Fotografie: Stills en stillevens

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Dagelijks worden we bestookt met de mooiste productfoto’s om ons te verleiden tot het kopen van make-up, luxe-voedsel en gadgets. De meeste treffen geen doel en worden weggezapt, weggeklikt of komen in de oudpapierdoos. Maar voor de liefhebber zijn het prachtige voorbeelden van hedendaagse stillevenfotografie. Reclamefolders van grootgrutters en lifestyle magazines kunnen je inspireren tot het maken van de mooiste, lekkerste en verleidelijkste foto’s! Omdat je graag een bijzondere sfeer wilt oproepen, omdat je je verzameling My Little Ponies wilt vastleggen of omdat je een online shop start met zelfgehaakte armbandjes…

Als beeldend kunstenaar fotografeer ik tafels met stillevens, die eruit zien als landschappen. Ik probeer met plaatsing van de voorwerpen, camera en belichting de kijker te verleiden tot het binnenstappen van mijn wereldjes. Het is een vorm van tabletop fotografie, die ook in de reclamewereld gebruikelijk is. Ik neem je daarom graag mee in de wereld van lekkere glimlichten, wazige achtergronden en atmosferische lichtval, van bloemen, horloges, glazen wijn wijn en zoute haring!

Tijdens deze lessen zullen we kijken naar de technische kanten van het fotograferen van stillevens, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen met niet voor de hand liggende onderwerpen en werkwijzes. Elke les is gewijd aan een bijzondere groep stills (o.a. bloemen en platen, rotzooi en troep, sieraden en blingbling, gebak en ander genot). Je krijgt een aantal opdrachten om thuis aan te werken en we bespreken elke les de resultaten die op tafel komen.

Dus heb je zin in stills, beschik je over een printer en een camera met handmatige belichting: doe mee!

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld