Fotografie: Stills en stillevens

Fotografie: Stills en stillevens

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 okt 2021 19:30 - 22:00 maandag Walstraat 34 6 135,00

Dagelijks worden we bestookt met de mooiste productfoto’s om ons te verleiden tot het kopen van make-up, luxe-voedsel en gadgets. De meeste worden weggezapt, weggeklikt of belanden bij het oud papier. Maar voor de liefhebber zijn het prachtige voorbeelden van hedendaagse stillevenfotografie.

In deze cursus ga je onder begeleiding van beeldend kunstenaar Renze Dijkema tafels met stillevens fotograferen, die eruit zien als landschappen. Een vorm van tabletop-fotografie, die ook in de reclamewereld gebruikelijk is. Je wordt meegenomen in de wereld van wazige achtergronden en atmosferische lichtval, van bloemen, horloges, glazen wijn en zoute haring!

Je leert de technische kanten van het fotograferen van stillevens, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen met niet voor de hand liggende onderwerpen en werkwijzen. Elke les is gewijd aan een bijzondere groep stills (o.a. bloemen en planten, rotzooi en troep, sieraden en blingbling, gebak en ander lekkers). Je krijgt een aantal opdrachten om thuis aan te werken en we bespreken samen de resultaten.

Dus heb je zin in stills, beschik je over een printer en een camera met handmatige belichting: doe mee!

Renze Dijkema

Fotografiedocent Renze Dijkema helpt zijn cursisten om hun blik en belevingswereld te verbreden. Hij wisselt graag van gedachten met zijn cursisten over beeldende kunst in het algemeen en fotografie in het bijzonder.

Meer weten over Renze en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld