Global Music Here & Now Band

Global Music Here & Now Band 16+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
10 sep 2020 19:30 - 21:00 donderdag Sint Jansstraat 7 36 300,00 180,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Inschrijven kan nog steeds! Bij voldoende aanmelding gaat de cursus op een later moment van start.

Hongaarse Czardas, Samba do Brasil, West-Afrikaanse 12/8, Weense Wals, Jamaica Reggae, Guajira Quantanamera, USA-Country-Blues, wat kunnen ze in het hier en nu voor ons betekenen?

We beginnen met een handvol karakteristieke top-stukken uit het wereldmenu. We gaan de thema’s leren spelen en onderzoeken op hun belangrijkste eigenschappen qua ritme, melodie en harmonie. Dan gaan we uitproberen waar en hoe we onze eigen fantasie kunnen inzetten, improviseren dus.

Het streven is een bezetting van 7 a 10 muzikanten: een bas, veel melodie-instrumenten, 1 of 2 akkoord-instrumenten, 1 of 2 slagwerk. Deelnemers gevraagd met nieuwsgierigheid, enige notenleesvaardigheid en een beetje handigheid op hun instrument. Voor iedereen van 16 jaar en ouder.

Alle instrumenten die te stemmen zijn zijn welkom, ook zang (echter NIET: trekzak, grote drumset).

De band staat onder leiding van Bert van Erk, contrabassist, componist en bandcoach. Bert speelde in afro-latin orkesten als Max Woiski jr en Chocolate. Jazz met Dexter Gordon. In Senegal met Abou Thiam Ngaari Laaw. Balkan/klezmer/zigeuner met Zwarte Ogen en Willem Wolthuis. In Grunroots met Behsat Uvez, Alex Simu, Mousse Pathe M’Baye en Choco Ramirez. Actueel met o.a: Bert’s Breeze, Quintology, DrieSterrenTrio, Cuerdas, Linda’s Jazz, Jose Zwerink Acoustic Trio.

Bert van Erk

contrabas

Sessieleider Open Jazz Session

Lesgeven bij VRIJDAG

Het plezier van samen muziek maken delen.

Trots op!

Ik ben huisbassist van de maandelijkse concertserie van de SJIG (St.Jazz in Groningen), telkens weer een gastmuzikant presenteren.

Favorieten

Duke Ellington en Charles Mingus zijn mijn grootste voorbeelden als orkestleider en componist.

Opleiding

Conservatorium Amsterdam

https://www.bertvanerk.nl/

Volwassenen (prijs per seizoen)

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld