Grote tekeningen maken

Grote tekeningen maken

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
18 nov 2021 19:30 - 22:00 donderdag Walstraat 34 8 185,00

Thuis heb je er misschien geen ruimte voor, maar in deze cursus kan het: grote tekeningen maken (van ongeveer 2 x 1,5 meter).

Hoe benader je zo’n groot oppervlak? Hoe maak je een opzet? Uit de losse pols of met behulp van een projectie? Maak je van tevoren een schets? En hoe behoud je het overzicht? Deze cursus gaat al deze vragen voor je beantwoorden.

In de lessen doe je onderzoek naar je eigen beeldtaal en de manier waarop je die kunt inzetten op een groot formaat. We werken met allerlei tekenmaterialen die geschikt zijn voor papier: houtskool, pastelkrijt, gouache, oliepastel en acrylverf.

Bart Nijstad

Docent Tekenen en Illustratie

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaringen te delen met andere mensen. Op het moment geef ik met groot plezier les op Minerva. Vaak denken mensen dat ze niet kunnen tekenen. Ik hoop dat ik na het afronden van de cursus deze angst in ieder geval heb weggenomen.

Trots op!

Een groot deel van mijn werk is realistisch, maar sinds een aantal jaren probeer ik elke dag een snelle tekening te maken. Dit project heet Alone at Home. Ik heb nu ruim 500 tekeningen en ben er trots op dat ik in deze serie 'lelijke' tekeningen durf te laten zien.

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn o.a. René Magritte, David Hockney en Aleksandra Waliszewska. Hockney waardeer ik om zijn kleurgebruik en meesterschap. Magritte en Waliszewska om hun symboliek en fantasie.

Opleiding

Academie Minerva Groningen

http://bartnijstad.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld