Grote tekeningen maken

Grote tekeningen maken

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 mrt 2021 19:15 - 21:45 donderdag Walstraat 34 8 185,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Eindelijk aan de slag op een formaat waar je thuis de ruimte niet voor hebt! Tijdens deze cursus staat het maken van grote tekeningen (ongeveer 2m x 1,5m) centraal.

Hoe benader je een groot oppervlak? Zet je hiervoor een beamer in? Maak je van te voren een schets? En hoe behoud je het overzicht? Dat zijn vragen die je leert te beantwoorden in deze cursus. 

In de lessen doe je onderzoek naar je eigen beeldtaal en hoe je dit voor een groot monumentaal werk inzet. We werken daarbij met allerlei tekenmaterialen die geschikt zijn voor papier. Denk aan houtskool, pastelkrijt, gouache, oliepastel en acrylverf.

Bart Nijstad

Docent Tekenen en Illustratie

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaringen te delen met andere mensen. Op het moment geef ik met groot plezier les op Minerva. Vaak denken mensen dat ze niet kunnen tekenen. Ik hoop dat ik na het afronden van de cursus deze angst in ieder geval heb weggenomen.

Trots op!

Een groot deel van mijn werk is realistisch, maar sinds een aantal jaren probeer ik elke dag een snelle tekening te maken. Dit project heet Alone at Home. Ik heb nu ruim 500 tekeningen en ben er trots op dat ik in deze serie 'lelijke' tekeningen durf te laten zien.

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn o.a. René Magritte, David Hockney en Aleksandra Waliszewska. Hockney waardeer ik om zijn kleurgebruik en meesterschap. Magritte en Waliszewska om hun symboliek en fantasie.

Opleiding

Academie Minerva Groningen

http://bartnijstad.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld