Derde Bedrijf.jpg
het derde bedrijf

Het Derde Bedrijf (50+): Introductie

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 feb 2019 14:00 - 16:00 maandag Noorderbuitensingel 11 12 186,00

Je bent nooit te oud om te gaan toneelspelen! Doe eens gek, en ga meedoen met de intro-cursus Het Derde Bedrijf. Iedereen boven de 55 is welkom!

Als je de vijftig gepasseerd bent, kom je in het derde bedrijf van je leven, een ideale tijd om iets nieuws te gaan doen. Als je zin hebt om jezelf opnieuw te ontdekken door toneel te spelen, dan is deze cursus iets voor jou. Een theatercursus van twaalf keer om erachter te komen of dit ook jouw passie kan worden. We werken aan en met improvisatie, verbeeldingskracht, speltechnieken, samenspel, speelsheid en scènes spelen. Twaalf keer samen spelen, ontdekken en genieten!

Fenna Besijn

Docent Theater

"Toneelspelen maakt je leven rijker."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik geef les aan leerlingen van 12 tot 82 jaar oud en vind het altijd weer een feest om leerlingen te laten ontdekken wat ze in zich hebben en dat verder te ontwikkelen. Mensen hebben veel meer in zich dan ze zelf weten. En het is ontzettend boeiend om dit om te zetten in je eigen theatrale taal.

Bij regisseren staat vooral het maken van een mooi product centraal. En bij VRIJDAG kan ik een prachtige combinatie maken tussen mijn docent en regisseur-zijn.

Trots op!

Ik heb de ouderengroep Het Derde Bedrijf in het leven geroepen en maak daar nu regelmatig voorstellingen mee. De levenslust en het plezier spatten eraf. Hét bewijs dat je nooit te oud bent om te spelen.

In Roden regisseer ik in het kader van Theater na de Dam. Dit jaar was dat De Zaak L., een voorstelling rondom een actieve NSB'er. Ik vind het een uitdaging om met behulp van alle middelen (toneelspel, film en muziek) de betekenis van toen voor nu te ontdekken.

Favorieten

Actrice Malou Gorter kan komisch en serieus zijn in haar spel. Ze heeft een soort relativeringsvermogen die precies goed aankomt. En ik vond Willem van Sande Bakhuyzen een mooie regisseur. Ik houd van komedie met een zwart randje en ook van gedegen regie- en acteurswerk. In het lesgeven probeer ik dat ook op te zoeken.

Opleiding

Regie opleiding voor amateurtheater. 

Meer

Ik heb sinds 1992 een eigen theatergroep, de Lesbus, waarmee we met humor en zelfspot theater maken vanuit een lesbisch perspectief. Dit jaar maakten we een parodie op The Sound of Music en zochten we de verbinding met de realiteit van vandaag op.

Daarnaast doe ik vaak regies in Stad en ommeland. Ook geef ik workshops op aanvraag, verzorg ik theater en presentaties op maat en doe ik wel eens klussen voor bedrijven.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld