Het Derde Bedrijf (50+): Productiegroep (donderdag)

Het Derde Bedrijf (50+): Productiegroep (donderdag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
16 sep 2021 15:00 - 17:00 donderdag Noorderbuitensingel 11 16 242,00

Ben je ouder dan 50 jaar en wil je verder met theater? Binnen deze cursus improviseren we op de vloer en gaan we het experiment aan. Samenspel is belangrijk en spelenderwijs zoek je naar een wisselwerking tussen tekst en beweging. De bruikbare scènes die hieruit voortkomen worden vastgelegd in een presentatie voor publiek.

Deze cursus is bedoeld voor spelers die de introductiecursus van Het Derde Bedrijf al hebben doorlopen, of via een andere weg spelervaring hebben opgedaan. Ervaring is dus een vereiste.

Joke Holwerda

Docent Theater

"Durven betekent heel even je greep te verliezen. Niet durven betekent je leven verliezen." - Kierkegaard

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat ik vaak bij spelers probeer te bereiken is het ontwikkelen van technische vaardigheden, met behoud van eigenheid, versterken van wat spelers al hebben. Dus het versterken en ontwikkelen van het zeer persoonlijke. Ik ben tevreden als mensen met plezier op de vloer staan.

Trots op!

Heel recent 'Risjaar Modderfokker den Derde' omdat alles prachtig samenviel: kostuums, decor, muziek, regie en waanzinnig spel door jongeren van de toneelvereniging Eloquentia.

Favorieten

Alex Taylor, meisnerdocent, de beste docent waar ik ooit les van heb gehad; scherp, enorm veilig, maar toch extreem kritisch en onverbiddelijk. Zeer inspirerend. Regisseurs als Theu Boermans (tekstbehandeling, hoe hij zijn grote, monumentale voorstellingen aanpakte - ik was een tijdje zijn regie-assistent) en Gerardjan Rijnders (prachtige montagevoorstellingen met schitterende teksten).

Opleiding

Regie-opleiding, Theaterwetenschappen, Meisnertraining, binnenkort AHK Docent Theateropleiding.

Meer

Nadenken over de inrichting van de Theateropleiding voor Volwassenen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld