Het Derde Bedrijf (50+): Productiegroep (maandag)

Het Derde Bedrijf (50+): Productiegroep (maandag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 14:00 - 16:00 maandag Noorderbuitensingel 11 16 242,00

Ben je ouder dan 50 jaar en wil je verder met theater? Binnen deze cursus improviseren we op de vloer en gaan we het experiment aan. Samenspel is belangrijk en spelenderwijs zoek je naar een wisselwerking tussen tekst en beweging. De bruikbare scènes die hieruit voortkomen worden vastgelegd in een presentatie voor publiek.

Deze cursus is bedoeld voor spelers die de introductiecursus van Het Derde Bedrijf al hebben doorlopen, of via een andere weg spelervaring hebben opgedaan. Ervaring is dus een vereiste.

Philipp Cahrpit

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik ben super benieuwd naar alle nieuwe ontmoetingen die ik binnen VRIJDAG zal hebben en naar de ideeën van de leerlingen over wat theater is en kan zijn. Ik denk dat er een enorme kracht in het kleine en subtiele ligt, maar misschien denkt iemand anders er anders over? Als we in de les open voor elkaar staan gebeurt er vast iets moois dat ons weer kan verrassen.

Trots op!

Begin december 2018 heb ik mijn afstudeervoorstelling hier in Groningen gemaakt. Samen met twee volwassen mannen en een jongen van 12 jaar heb ik rond het 'verlangen van twee mannen om kinderen te kunnen krijgen' onderzoek gedaan. Het resultaat was een fysieke, warme en lieve voorstelling waar ik nog steeds erg blij van wordt als ik eraan terug denk.

Favorieten

Ik heb meerdere grote voorbeelden maar ze hebben wel allemaal één ding gemeen: het zijn mensen die helemaal voor iets gaan en, doordat ze hun binnenste gevoelens durven laten zien, de wereld mooier maken. Oh ja, en schildpadden, omdat die zo rustig hun leven leven.

Opleiding

Theatermaker/docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, hiervoor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld