Hoorn

Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!

De hoorn speelt een opvallende rol in de Harry Potterfilms, in Shrek en in Frozen. Het geluid is een mooie ronde toon en kan een grote afstand kan overbruggen. Vroeger werd de (jacht)hoorn gebruikt om elkaar berichten te sturen. Het geluid komt uit een opgerolde koperen buis van wel vier meter lang. Je hoeft niet hard te blazen om al een mooie toon te maken. Voor kinderen zijn er speciale kinderhoorns.  

Wil jij hoorn leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG!

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent. 

Rolf Verbeek

Docent Hoorn

Lesgeven bij VRIJDAG

Naast het 'ambacht' hoornspelen zo goed mogelijk te onderwijzen is het muziekmaken de drijfveer en doelstelling die met plezier moet worden nagevolgd!

Trots op!

Ik ben trots op mijn vaardigheid elke dag weer mijn kennis en kwaliteiten te kunnen en willen ontwikkelen om een betere hoornist en dirigent te worden.

Favorieten

Als musicus in het algemeen is mijn grootste voorbeeld zonder twijfel Leonard Bernstein. Het is een unicum maar absoluut streven om in zoveel facetten en muziekstijlen te kunnen uitblinken. Van klassieke muziek tot jazz, van dirigeren tot instrumentaal soleren en daarnaast doceren op de grootste instituten ter wereld en componeren; dat is wat het woord 'musicus' behelst.

Opleiding

Frank Brouns, Herman Jeurissen, Tijmen Botma, Arjan Tien

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld