Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Introductiecursus componeren en produceren 7-9 jr

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren met behulp van iPads en computer? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
16 sep. 2022 15:30 - 16:30 Vrijdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven
18 nov. 2022 15:30 - 16:30 Vrijdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven
03 feb. 2023 15:30 - 16:30 Vrijdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven
07 apr. 2023 15:30 - 16:30 Vrijdag Sint Jansstraat 7 8 90,- Inschrijven

In deze introductiecursus ga je aan de slag met een eigen muziekproductie. We gaan componeren, opnemen en produceren met behulp van de computer en Ipad. Ook kunnen we keyboards of andere controllers gebruiken om beats en melodieën in te spelen.

Je leert over verschillende muziekstijlen, ritme, melodie en eigen liedjes maken door te improviseren met instrumenten, sounds. effecten en harmonieën. Door samen muziek te maken, te luisteren en te leren van elkaar wordt er een fijne muzikale basis gelegd. Je werkt individueel of in tweetallen op een iPad met een (semi-) professioneel muziekprogramma.

Wat je na deze cursus al kan?
> Ritmes en melodieën noteren in een piano-roll.
> Ritmes, baslijnen en melodieën inspelen.
> Je eigen stem, echte instrumenten en geluiden opnemen.
> Geluidseffecten toepassen.
> Werken met loops, en een (re-)mix maken van een nummer,
>Mixen en composities afwerken tot een eindresultaat

Heb je na afloop van de cursus de smaak te pakken gekregen en wil je meer? Kijk dan samen met je docent naar geschikte vervolgmogelijkheden binnen VRIJDAG!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Hey, jij daar beatbouwer! Wil je leren hoe je beats maakt en een eigen track produceert? In deze introductiecursus leer je de basisprincipes van het produceren en mixen van muziek. Plug in bij STUDIO 10!

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

Muziek, theater en beeldende kunst

Introductiecursus gitaar 7-9 jr

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

Introductiecursus piano 7-9 jr

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus voor kinderen van 7-9 jaar.

Klarinetensemble 12-99 jr

Speel je ongeveer 1 jaar klarinet en lijkt het je leuk om samen met andere klarinettisten muziek te maken? Meld je aan voor het klarinetensemble!

Kinderkoor 5-7 jr

Hou je van (samen) zingen? VRIJDAG heeft een koor speciaal voor kinderen! Onder leiding van de enthousiaste zangdocent Anne-Lie Persson zing je bekende en minder bekende kinderliedjes.

STUDIO 10

Hey, jij daar beatbouwer! Zit jij urenlang op je kamer beats te bouwen en wil jij je producties naar een hoger niveau tillen? Of wil je juist leren hoe je beats maakt en een eigen track produceert? Plug dan in bij STUDIO 10 van VRIJDAG!

Orkest bij VRIJDAG 6-21 jr

Een orkest voor jongeren die graag samen muziek en plezier maken. We spelen muziek afkomstig uit diverse stijlen, windstreken en culturen. Van prachtige klassieke muziek tot elektronische muziek, rap, wereld-, jazz-, film- en musicalmuziek en alles hiertussen. Elk instrument is welkom.

VRIJDAG Popbands 12-20 jaar

Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Doe mee met de VRIJDAG Popbands! Je kunt je individueel opgeven, maar ook met je hele band. Onder leiding van een bandcoach werk je aan je individuele skills, aan samenspelen en performance. Samen met je bandleden bepaal je de stijl.

VRIJDAG Popbands 8-12 jaar

Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Geef je op voor de VRIJDAG Popbands! Je kunt je individueel opgeven, maar ook met je hele band. O.l.v. een bandcoach werk je aan je individuele skills, aan samenspelen en performance. Samen met je bandleden bepaal je de stijl.

VRIJDAG Popbands 21-99 jaar

Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Doe mee met de VRIJDAG Popbands! Je kunt je individueel opgeven, maar ook met je band als je die hebt. O.l.v. een bandcoach werk je aan je individuele skills, aan samenspelen en performance. Samen met je bandleden bepaal je de stijl.

Swingstrings 6-11 jaar

Kun je al een beetje viool, altviool of cello spelen? Speel dan mee met Swingstrings, een swingend strijkorkest. De Swingstrings spelen verschillende stukken en stijlen en treden regelmatig op.