Foto 1.jpg

Introductiecursus Theater 8-11 jaar

UITVERKOCHT
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
20 nov 2019 15:30 - 17:00 woensdag Noorderbuitensingel 11 8 60,00

Deze groep is vol, je kunt je wel aanmelden voor woensdag of donderdag.

Zoek het uit
Probeer het uit
Leef je uit
Speel samen
Ontdek wat je kan
Ontdek wat je wil
Maak plezier
Kom naar de Introductiecursus Theater!

De Introductiecursus Theater is een vrolijke, korte kennismakingscursus voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Je ontdekt hoe het is om je eigen ideeën tot leven te brengen op de spelvloer. Samenspel, fantasie en spelplezier staan hierbij voorop. De cursus geeft je de kans om uit te proberen of toneelspelen bij je past.

Mocht je de smaak te pakken hebben, dan is er de mogelijkheid om in te stromen in de theaterroutes. Dit kan in de week van 3 februari 2020

Na de cursus kijk je samen met je docent naar geschikte vervolgmogelijkheden.

Erin Stel

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik zelf de wereld van theater bij de Jeugdtheaterschool. En nu ben ik terug als docent. In mijn lessen staat het onderzoek centraal. We onderzoeken de wereld om ons heen, stellen vragen, zoeken uit hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander dan denkt. Naast spelen vind ik het zelf maken belangrijk. Hierbij leer je je eigen gedachtes vorm te geven in bijvoorbeeld een scene, tekst en of beweging.

Trots op!

Ik ben trots op PLAY een voorstelling die ik samen met andere Vrijdag docent Sara Scholten heb ontwikkeld. Dit is een niet zomaar een voorstelling maar een voorstelling spel en filosofisch gesprek in één. Wat betreft VRIJDAG ben ik het meest trots op Het Houten Huis/VRIJDAG-project. Hierin speelden alle kindergroepen van VRIJDAG van 8 tot 12 jaar in het decor van de voorstelling van Het Houten Huis in Martiniplaza. Het was mooi om te zien hoe na weken oefenen alles samen kwam.

Favorieten

Ik houd ervan als makers de wereld kantelen en mij de wereld laten zien hoe ik hem nog niet had bekeken. Een paar makers die er voor mij op dit moment uitspringen zijn theatermaker Jetse Batelaan, film-/seriemakers Brit Marling en Zal Batmanglij en schrijver José Saramago.

Opleiding

Docent Theater, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Meer

Ook werk bij het Jonge Harten Theaterfestival als educatiemedewerker en jongerenprogrammeur. Daarnaast werk ik als zzp’er bij verschillende instellingen in de stad.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld