Fantaseren 4-6.jpg

Introductiecursus Theater Plus 8-11 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 apr 2020 15:30 - 17:00 donderdag Noorderbuitensingel 11 8 60,00

De Introductiecursus Theater Plus is het vervolg op de introductiecursus. Samenspel, fantasie en spelplezier staan hierbij voorop!

Gabriëlle Glasbeek

Speldocent

"Iedereen kan zingen en spelen, het feestje maak je samen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk om de juiste snaar te vinden. Kinderen en volwassenen de uitdaging én de veiligheid bieden, zodat ze steeds meer van zichzelf laten zien. Ik ben tevreden als spelers trots zijn en plezier beleven. Als ze verrast worden door zichzelf; nieuwe dingen ontdekken, een andere ‘taal’ erbij krijgen om zichzelf te uiten. 

Trots op!

Met mijn collega Wim Lever maak ik op de muziekschool jaarlijks in zeven weken een voorstelling. Met zo’n veertig kinderen die allemaal een rol hebben, iets zingen en/of een instrument spelen (solo of in een orkest) maak ik samen het verhaal. Vlak voor de uitvoering denk ik elk jaar weer dat het dit keer echt niet gaat lukken. Tijdens de voorstelling valt toch altijd weer alles op zijn plek. De concertzaal, de ouders en het moment waarop alles samen komt. Voor alle kinderen een geweldige ervaring! Daarnaast ben ik trots op Vrouw Holland. Al meer dan 15 jaar toeren we langs de Nederlandse theaters. We maken inmiddels ons achtste programma en er valt nog steeds zoveel te lachen en uit te zoeken met elkaar. 

Favorieten

Ik haal mijn inspiratie uit heel veel verschillende stukken en makers, het is maar wat toevallig op mijn pad komt. Kommil Foo, De Kopergietery, Wende Snijders maar ook Club Guy&Roni en het NNT.

Opleiding

Creatieve therapie/dramatherapie Amersfoort.

Meer

Naast Vrouw Holland heb ik een aantal regies gedaan (Flauwe Cult, Vals Alarm) en geef ik dramatherapie en sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen binnen het speciaal onderwijs. Daarnaast werk ik als speldocent o.a. op MBO Noorderpoort en het Zernike college. Ook ga ik met jongerentheatergezelschap De Steeg langs MBO en VMBO scholen met een voorstelling over o.a. pesten. Het is mijn taak om de leerlingen zover te krijgen om ‘in te springen’. Verder heb ik een eigen theatershowtje waarbij ik van een high tea, High Theatre maak. Het is een kleine solo voorstelling, begeleid door gitaar/contrabas met bestaande en eigen liedjes over thee en booze. Grappige interacties met het publiek maken dat ik ter plekke het ‘thee-verleden’ van het publiek kan bezingen.

Wil je graag theater maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld