Theater.jpg
Introductiecursus Theater Plus op maandagavond

Introductiecursus Theater Plus

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
10 feb 2020 19:30 - 21:30 maandag Noorderbuitensingel 11 12 240,00

Heb je de Introductiecursus Theater bij VRIJDAG gevolgd en wil je meer? Kom dan bij de Introductiecursus Theater Plus! In deze vervolgcursus staan samenspel, fantasie en spelplezier voorop. En mocht je de smaak na deze cursus nog steeds flink te pakken hebben, dan is er de mogelijkheid om in te stromen bij een van onze theaterroutes.

Trieneke Verbeek

Docent Theater

"Nobody cares if you can't dance well. Just get up and dance. Great dancers are great because of their passion." - Martha Graham

Lesgeven bij VRIJDAG

Theater en dans zijn voor mij prachtige middelen om een ontdekkingstocht te beleven. Samen onderzoeken staat daarbij centraal in mijn lessen. Toch bewandelt iedereen zijn eigen pad. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar hoe een leerling te werk gaat met een opdracht of aangereikt materiaal zelf invult.

Een onderzoekende houding kan ik erg waarderen. Laten we elkaar prikkelen om ons perspectief op de wereld te verbreden, te onderzoeken, te ervaren, te groeien en elkaar te verrassen. Maar we werken ook hard aan technieken en de bewustwording daarvan, zodat de leerling groeit en steeds meer spelplezier ervaart. Wat de inhoud betreft werk ik in mijn lessen graag met maatschappelijke thema's.

Trots op!

Het klinkt cliché maar op ieder project ben ik trots! Je werkt samen ergens naar toe. Het proces en de uitkomst vind ik even belangrijk. Als ik dan iets moet noemen is het eigen opgezette collectief LUCY. Samen met andere Theatermakers maatschappelijke kwesties aansnijden en mensen aan het denken zetten vind ik mooi om te doen.

Favorieten

In Berlijn heb ik mogen werken met Willem Wassenaar. Wat mij zo prikkelde was dat hij de speler als individu en zijn of haar verhaal serieus neemt. Hierdoor stelden de spelers zich in 'no time' heel open door de veilige sfeer. Zijn nieuwsgierigheid in de speler vond ik echt fascinerend.

Daarnaast is Pina Bausch voor mij een onuitputtelijke bron. Ook in haar werk zijn persoonlijke verhalen belangrijk, maar daarnaast is kenmerkend dat ze veel gebruik maakt van beweging. Van haar neem ik in mijn lessen mee dat techniek de basis is maar dat het uiteindelijk draait om de essentie van de beweging. De achterliggende gedachte en de uitkomst daarvan vind ik interessanter dan een beweging perfect laten zien. De echtheid in theater en dans vind ik prachtig om naar toe te werken.

Opleiding

MBO D'Drive Dans (Friesland College Leeuwarden) en HBO Docent Theater (NHL Leeuwarden)

Meer

Ik werk als ZZP'er en mag vaak aan de slag als regie-assistent en choreograaf. Zo mocht ik meewerken aan JUMPING JACK (BUOG), een grootschalig theaterspektakel voor motorliefhebbers.

Wil je graag theater maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld