Intuïtief schilderen vanuit beweging.jpg
intuïtief schilderen

Workshop: Intuïtief schilderen vanuit beweging

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
23 mrt 2019 10:00 - 16:30 zaterdag Walstraat 34 1 70,00

Bij intuïtief schilderen gaat het om het proces. Of het resultaat mooi of lelijk is, is niet van belang. Eerder is het zo dat esthetica remmend kan werken op de expressie. In deze workshop werken we met creativiteit, het ontwikkelen van intuïtie in dialoog met je tekeningen en schilderijen.

Je uiten op eigen wijze vanuit de verbeelding is een unieke belevenis. Een dag geïnspireerd schilderen vanuit expressie op reis naar jouw innerlijke beelden.

Laat je verrassen en verwacht niets, maar druk je uit met verf in expressie.

Ervaring met schilderen is niet nodig. Deze workshop is geschikt voor iedereen, voor de beginner als (meer)gevorderden. Voor degene met schilderervaring kan deze workshop een verrijking c.q. verdieping zijn voor je eigen werk/ontwikkeling.

N.B. Meenemen: kleren die vies mogen worden, evt. sloffen, eigen handdoek.

Korte workshop

Wil je ook aan de slag bij VRIJDAG, maar heb je doordeweeks een volle agenda? Of smaakt de cursus die je al volgt naar meer? Dan is deze korte workshop in het weekend iets voor jou!

Hanny Siersema

Docent Tekenen en Schilderen

"Schilderen is een vertaalslag."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het lesgeven vind ik mooi om te doen en het is heel plezierig om met cursisten te werken en om ze te zien groeien. De aandacht, concentratie en plezier wordt groter naarmate ze verder komen binnen de cursus. Ze leren niet alleen van mij als docent maar ook van elkaar. Het contact met collega’s is inspirerend en stimulerend en er is veel interactie met elkaar. Ook de professionaliteit van de verschillende collega’s vind ik fijn. Wat ik wil bereiken is dat iedereen zo veel mogelijk uit zichzelf kan halen. Dat cursisten er uit halen wat er in zit. Dat is mooi om te zien. Dat men leert en groeit, dat je dat als docent kan stimuleren.

Trots op!

Het werk wat ik met mijn cursisten heb gemaakt voor de Noorderkerk. Ik had een foto van de Noorderkerk gemaakt en geprojecteerd, en dat hebben we geschilderd. Dit werd een groot schilderij van twee bij twee meter en bestond uit zestien delen. Iedere cursist maakte een deel. 

Favorieten

Ik vind veel kunstenaars van verschillende genres goed. Er is niet één schilder. Het gaat mij om intensiteit, eigenheid en wijze van schilderen. Neem bijvoorbeeld Rembrandt en Howard Hodgkin of Partenheimer, drie totaal verschillende schilders. Maar allen schilders met een liefde voor het vak. Ze vertellen hun verhaal in hun tijd op hun wijze. Niet het genre trekt mij aan, maar het meesterschap: het gebaar van schilderen.

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Beeldende Kunst Minerva, afstudeerrichting tekenen & schilderen. Daarnaast deed ik de cursus Pedagogisch Didactische Bijscholing voor kunstenaars, om les te mogen geven op een creativiteitscentrum. Ook volgde ik een Memoles ‘Kunst is ondernemen, ondernemen is een kunst’.

Meer

Naast mijn werk als docent schilder ik. Ook in opdracht interieurportretten. Ik exposeer in binnen- en buitenland. Ook organiseerde ik meerdere workshops en projecten op dit gebied. Bijvoorbeeld bij Gasunie, Gasterra, Fair Play Casino en het Martiniziekenhuis.

http://www.hannysiersema.nl/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld