Jazz One.jpg
jazz one

Jazz one 14+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
12 sep 2018 18:30 - 19:30 woensdag Sint Jansstraat 7 38

Jazz is tegenwoordig een breed begrip. Kijk maar naar het North Sea Jazzfestival. Naast de gevestigde jazzartiesten zie je steeds meer artiesten uit de popmuziek die hun inspiratie putten uit de jazz, rhythm and blues en soul.

Binnen de cursussen Jazz One en Jazz Too volgen we deze trend. Naast jazz Standards spelen we ook moderner werk.

Je moet je instrument redelijk beheersen. We hebben meerdere optredens per jaar, onder andere tijdens het maandelijkse Swingcafé van de Muziekschool. Mits er plaats is zijn nieuwe mensen het hele jaar welkom.

In verband met de grote belangstelling bieden we de jazz les op drie verschillende tijdstippen aan (Jazz One, Jazz Too & Jazz Tree). Met vragen kun je terecht bij docent Harry van Lier.

Leeftijd vanaf 14 jaar.

Harry van Lier

Docent Basgitaar, Bandcoach & Coördinator VRIJDAG Popbands

"Goede muziek komt vroeger of later altijd bovendrijven."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het is leuk om de sterke punten uit iedereen naar voren te halen, zowel individueel als in bandjes. Daarbij speel ik graag in op ieders smaak en capaciteiten om van daaruit een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling. Echt tevreden ben ik niet snel. Ik kan wel echt genieten van optredens die goed gaan, maar ook dan zie ik direct al weer waaraan we nog verder moeten werken. 

Trots op!

Trots ben ik op het Swingcafé, dat biedt een mooi podium voor bands en ensembles. Ook Jazz One, een jong jazzensemble, wat het erg goed doet en waarmee ik jonge mensen met jazz in aanraking kan brengen. En natuurlijk ben ik trots op de Popschool, omdat daar hele leuke resultaten worden gehaald en jongeren van daaruit vaak hun eigen weg in de popmuziek weten te vinden. 

Favorieten

Lou Reed, vanwege zijn composities en teksten. De rauwe energie van Iggy Pop. De composities van Burt Bacharach en de laatste tijd ben ik weg van Jack White’s basale aanpak, hij schrijft simpel maar pakkend.

Opleiding

Ik heb contrabas gestudeerd op het conservatorium in Groningen, lichte muziek, en aansluitend daarop basgitaar op het conservatorium in Zwolle. Later heb ik de opleiding tot assistent-dirigent gedaan bij Henk Meutgeert in Groningen.

Meer

Ik schrijf liedjes en breng een eigen cd uit en heb een band geformeerd om dit live uit te voeren. 17 jaar geleden heb ik de Jazzfanfare opgericht en dit leid ik nog steeds. In het verleden heb ik veel in bands gespeeld, zowel pop (bijvoorbeeld AA & the Doctors) als in allerlei jazzbandjes.

http://www.harryvanlier.nl/

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld