Saxofoonles Groningen.jpg

Jazz Train

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
16 sep 2019 19:00 - 23:00 maandag Sint Jansstraat 7 32 250,00 400,00

Vanaf september 2019 starten we met een nieuwe muziekroute: Jazztrain. Met de route JazzTrain word je ondergedompeld in theorie, improvisatie, combospel en ga je jammen tijdens sessies. Ook bezoeken we samen toffe concerten tegen een gereduceerd tarief.

Je doet mee aan optredens bij VRIJDAG of op festivals als Noorderzon en Swingin’ Groningen. Daarnaast organiseren we leuke samenwerkingen met de muziekschool uit Oldenburg en het Prins Claus Conservatorium. We werken in 4 blokken van 8 weken.

Startdata

  • Blok 1: maandag 16 september
  • Blok 2: maandag 25 november
  • Blok 3: maandag 10 februari
  • Blok 4: maandag 4 mei

Doe je mee? Geef dan bij het inschrijven op welk instrument je bespeelt.

Diederik Idema

piano

Winfred Buma

Bert van Erk

contrabas

José Zwerink

zang

Docent Piano lichte muziek

"Let's swing!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Telkens weer kennismaken met nieuwe leerlingen, de persoonlijke contacten, iemands persoonlijke drive leren kennen en daarop inspelen. Dat vind ik erg leuk naast de samenwerking met collega’s. Snel tevreden ben ik niet, maar als een leerlingen geniet van muziek maken en zijn eigen spel dan is dat prachtig. En dat is niet aan niveau gebonden!

Trots op!

Trots ben ik op de keyboardlessen en schoolconcerten op Vensterscholen en basischolen. Omdat dat voor heel veel jonge kinderen de eerste kennismaking met muziek was en ik mijn eigen beroepservaring erin kwijt kon.

Favorieten

Charlie Parker, omdat hij, naast een briljante componist en saxofonist, een vernieuwer was en aan de wieg heeft gestaan van de bebop. George Duke vanwege zijn veelzijdigheid. Producent, gespeeld in the Mothers of Invention van Frank Zappa et cetera. Johann Sebastian Bach. Omdat hij mij telkens weer diep weet te raken.

Meer

Ik doe veel met muziek: spelen, organiseren en produceren. Actueel is de Groningen-Oldenburg Jazz Express die ik organiseer. Al 25 jaar regel ik de Smederij sessies, elke dinsdag in de Tuinstraat waar ik zelf ook veel samenspeel met docenten en studenten van het Conservatorium. Eigen studio in de Puddingfabriek waar ik opneem en produceer. Voorzitter Stichting Muziek over Groningen die onder ander het Gideon festival organiseerde en nog steeds Groningsch Peil organiseert.

Opleiding

Ik heb mijn muziekopleiding genoten aan het Prins Claus Conservatorium, richting Piano lichte muziek bij Henk Meutgeert. Sindsdien maak ik veel studiereizen naar de Verenigde Staten, met name naar de New Yorkse jazzscene.

Workshopleider Jazzensemble

Lesgeven bij VRIJDAG

VRIJDAG is een frisse dynamische muziekschool. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als mijn cursisten enthousiast zijn, als ze iets hebben geleerd over jazz, improvisatie en samenspelen en als de groep als geheel weer meer als een band klinkt!

Trots op!

Als uitvoerend musicus: als er door (onder andere mijn toedoen) iets moois te beleven valt. Als docent: wanneer de cursist gegrepen wordt en geïnspireerd raakt.

Favorieten

Als jazzgitarist heb ik veel helden als inspiratiebron. Als ik 1 zou moeten kiezen (heel moeilijk trouwens): Jimmy Raney.

Opleiding

Hilversums Conservatorium gitaar jazz.

Meer

Ik ben ook docent aan het Prins Claus Conservatorium.

Sessieleider Open Jazz Session

Lesgeven bij VRIJDAG

Het plezier van samen muziek maken delen.

Trots op!

Ik ben huisbassist van de maandelijkse concertserie van de SJIG (St.Jazz in Groningen), telkens weer een gastmuzikant presenteren.

Favorieten

Duke Ellington en Charles Mingus zijn mijn grootste voorbeelden als orkestleider en componist.

Opleiding

Conservatorium Amsterdam

https://www.bertvanerk.nl/

Docent Zang & Stemtraining

"Van zingen wordt je een beter mens!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leuke aan lesgeven is samen met de leerlingen op zoek gaan naar zijn of haar talent en dit te ontwikkelen en te versterken.

Favorieten

Ik hou van Afro-Amerikaanse muziek met folk-, blues- en jazzinvloeden. Voorbeelden voor mij zijn artiesten asl Abbey Lincoln, Elis Regina, Billy Holliday, Sarah Vaughn, maar ook Sergio Mendes en Brasil 66. Kleinkunstliedjes is mijn tweede liefde: Ramses Shaffy, Simone Kleinsma en Wim Sonneveld.
Tekst overbrengen in songs is mijn ding.

Opleiding

Ik heb gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium Groningen, richting Zang.

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG treed ik regelmatig op met onder andere de Smederij Jazz Party XXL.
In mijn eigen lespraktijk geef ik zanglessen, workshops en stemtrainingen. Ook aan groepen.

https://josezwerink.nl/

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld