Jazz One.jpg
jazzcombo so what

Jazzcombo So What 30+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 sep 2018 20:30 - 21:30 donderdag Sint Jansstraat 7 38

Jazz Standards zijn de basis van dit combo.

De nadruk in dit combo ligt op improvisatie, leuk maar tegelijkertijd ook moeilijk. Aan de hand van begrippen als frasering, vormgevoel en kennis van toonladders gaan we dieper in op het improviseren. Je moet jouw instrument redelijk beheersen.

We hebben meerdere optredens per jaar, onder andere tijdens ons maandelijkse Swingcafé van de Muziekschool. Mits er plaats is zijn nieuwe mensen het hele jaar welkom. Met vragen kan je terecht bij de docent.

Leeftijd vanaf 30 jaar.

Een jazzstandard is een nummer dat in de loop der jaren zodanig bekend werd dat het tot het standaardrepertoire van de jazzmuzikanten is gaan behoren. Het merendeel was oorspronkelijk geen jazzcompositie. Het gaat om composities die, ongeacht of ze werden geschreven door een jazzcomponist, worden gebruikt als basis voor jazzarrangementen of -improvisaties.

Wikipedia

Harry van Lier

Docent Basgitaar, Bandcoach & Coördinator VRIJDAG Popbands

"Goede muziek komt vroeger of later altijd bovendrijven."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het is leuk om de sterke punten uit iedereen naar voren te halen, zowel individueel als in bandjes. Daarbij speel ik graag in op ieders smaak en capaciteiten om van daaruit een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling. Echt tevreden ben ik niet snel. Ik kan wel echt genieten van optredens die goed gaan, maar ook dan zie ik direct al weer waaraan we nog verder moeten werken. 

Trots op!

Trots ben ik op het Swingcafé, dat biedt een mooi podium voor bands en ensembles. Ook Jazz One, een jong jazzensemble, wat het erg goed doet en waarmee ik jonge mensen met jazz in aanraking kan brengen. En natuurlijk ben ik trots op de Popschool, omdat daar hele leuke resultaten worden gehaald en jongeren van daaruit vaak hun eigen weg in de popmuziek weten te vinden. 

Favorieten

Lou Reed, vanwege zijn composities en teksten. De rauwe energie van Iggy Pop. De composities van Burt Bacharach en de laatste tijd ben ik weg van Jack White’s basale aanpak, hij schrijft simpel maar pakkend.

Opleiding

Ik heb contrabas gestudeerd op het conservatorium in Groningen, lichte muziek, en aansluitend daarop basgitaar op het conservatorium in Zwolle. Later heb ik de opleiding tot assistent-dirigent gedaan bij Henk Meutgeert in Groningen.

Meer

Ik schrijf liedjes en breng een eigen cd uit en heb een band geformeerd om dit live uit te voeren. 17 jaar geleden heb ik de Jazzfanfare opgericht en dit leid ik nog steeds. In het verleden heb ik veel in bands gespeeld, zowel pop (bijvoorbeeld AA & the Doctors) als in allerlei jazzbandjes.

http://www.harryvanlier.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus te duur?

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld