Pianoles Groningen.jpg

Kamermuziek voor kinderen 6+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 sep 2019 15:30 - 16:30 vrijdag Sint Jansstraat 7 19 60,00

In de samenspeelles Kamermuziek voor kinderen (en Kamermuziek voor jongeren) werk ik met jonge leerlingen aan duo’s, trio’s en kwartetten. De kamermuzieklessen vind ik een zeer waardevolle aanvulling, omdat het inspirerend, leerzaam en gezellig is om in een klein ensemble samen te spelen!

Zelfs als je je instrument nog niet zo lang bespeelt, klinkt een eenvoudig pianotrio vaak al heel mooi. De kleurrijke combinatie van verschillende instrumenten kan werkelijk prachtig zijn. Ik zal jullie af en toe met opnames ook professionele ensembles laten horen. Geïnspireerd door klassieke kamermuziek spelen jullie korte stukken voor piano en strijkers en/of blazers. Twee keer per jaar is er een concert waar jullie met het ingestudeerde repertoire optreden.

Lessen

In de lessen repeteren we voor de gezamenlijke uitvoering van de stukken. Het instuderen van de partijen moet je voor de eerste repetitie thuis en met hulp van je docent gedaan hebben. Dit vind ik belangrijk, omdat je in de les dan ook goed naar je medespelers kunt (leren) luisteren. We bestuderen samen de partituur, luisteren als het kan naar een opname en werken aan de muzikale opbouw, die je samen maakt.

Op vrijdagmiddag eens in de twee weken krijg je een uur les in een groep van ongeveer zes leerlingen. De groepen deel ik in overleg met de docenten in naar instrument, leeftijd en niveau. Gedurende het jaar spelen jullie met verschillende klasgenoten in duo’s, trio’s en/of kwartetten. Elke les spelen alle leerlingen, jullie luisteren en denken mee met de andere ensembles.

Maak jij met veel plezier muziek, maar wil je naast alleen oefenen en spelen ook graag samenspelen in bijvoorbeeld een pianotrio? Op vrijwel elk niveau is het mogelijk om deel te nemen. Voor sommige instrumenten moet je wel al een paar jaar bezig zijn. Ik bespreek met je docent of het mogelijk is om ingedeeld te worden.

Na aanmelding worden cursisten in twee groepen verdeeld. De ene groep krijgt les van 15.30 - 16.30 uur. De andere groep van 17.30 - 18.30 uur.

Mara van Pommeren

Docent Piano

Lesgeven bij VRIJDAG

Als docent wil ik echt het beste uit de leerlingen halen. Ik ben altijd op zoek naar de ideale samenwerking tussen wat er fysiek en mentaal gebeurt als de leerling piano speelt. Expressie staat hierin absoluut voorop, want dat is tenslotte waar het allemaal om gaat. Op dit moment geef ik samen met Han Hesselink les aan verschillende groepen kinderen. Werken met kinderen geeft mij ontzettend veel plezier en is een verrijking van mijn leven. De groepen geven de mogelijkheid om samen te spelen en te zingen. Tijdens de lessen leren de kinderen ook veel van elkaar en ik kan spelenderwijs oefeningen met ze doen. De interactie tussen de kinderen maakt de les echt tot een gezellig feest. 

Trots op!

Ik ben altijd heel erg trots als een leerling iets moois laat horen.

Favorieten

Als muziek mij van binnen in beweging zet, wanneer alles gaat kriebelen en mijn hart sneller gaat slaan, dan is het goed.

Opleiding

Bachelordiploma (inclusief lesbevoegdheid) behaald aan het conservatorium in Groningen. Masterdiploma aan het conservatorium in Utrecht behaald. Afgestudeerd bij Paul Komen en Martyn van den Hoek.

Meer

In de jaren 2004-2010 trad ik op en gaf ik voornamelijk solorecitals met 20e- en 21e-eeuwse muziek. Daarna ben ik mij vooral op het lesgeven gaan richten. Samen met Annemieke Boot werk ik sinds 2007 aan de ontwikkeling en uitgave van onze lesmethode voor kinderen. In 2014 hebben we de boeken ‘Klavierleeuwen’ en ‘Podiumbeesten’ uitgebracht en worden inmiddels door deze veel pianodocenten in Nederland en België gebruikt. Daarnaast heb ik een eigen praktijk waar ik naast kinderen ook les aan volwassenen en jongeren geef.

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld