Keramiek - maandagochtend

Keramiek

WACHTLIJST
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
17 mei 2021 09:15 - 11:45 maandag Walstraat 34 8 200,00 400,00

Helaas is het onduidelijk wanneer we weer in onze gebouwen cursussen mogen geven. Zodra de overheid toestemming geeft, gaan we weer open. Schrijf je alvast (vrijblijvend) in en je hoort van ons zodra de cursus van start gaat. De betalingsverplichting gaat pas in als de cursus daadwerkelijk start.

In deze cursus op maandagochtend ontdek je de verrassende mogelijkheden van klei. Niet alleen het maken van gebruiksvoorwerpen zoals een vaas of een schaal is mogelijk, maar ook werkstukken naar fantasie en eigen idee. Kleurrijk gedecoreerd of juist in één mooie kleur, jij kiest! De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Als beginner leer je hoe je met verschillende technieken een werkstuk van klei kunt maken. Je leert diverse glazuur- en decoratietechnieken toepassen, goed kijken naar je eigen werk en dat van anderen en hoe je een thema kunt onderzoeken en op jouw persoonlijke manier kunt uitwerken. Je komt in aanraking met de verschillende werkwijzen van keramisten.

Gevorderden gaan zelfstandig aan de slag. Als gevorderde cursist werk je op je eigen manier, in je eigen tempo en zoveel mogelijk op basis van je eigen ideeën. Je leert zo eigenheid in je werkstukken creëren. De begeleiding daarbij is individueel. Je kunt je verder verdiepen in technieken, zoals het werken met engobes, reliëftechnieken of het maken van een meerdelige mal. Gevorderden krijgen nieuwe impulsen door het aanbod van thema's en demonstraties van allerlei technieken met name op het gebied van decoratie en glazuren.

Voor iedereen geldt: het uitwerken van je persoonlijke stijl en ideeën staat centraal.

Liever op een ander moment? Kies hier je cursus!

Susan van Straten

Docent Keramiek

Lesgeven bij VRIJDAG

Lesgeven bij VRIJDAG vind ik prettig door de samenwerking met cursisten en collega’s met kunst en ambacht als gemeenschappelijke passie. In de cursus ontwikkel ik samen met mijn collega Liesbeth Kamp nieuwe lesprogramma’s. Tijdens de cursus begeleid ik de deelnemers om steeds een stap verder te komen in hun eigen werk. Als cursist krijg je daardoor veel persoonlijke aandacht. Je leert anders te kijken. Ook de extra’s in de cursus vind ik van belang. Een excursie organiseren of een masterclass van een kunstenaar aanbieden. Blijven vernieuwen vind ik een belangrijk punt.

Trots op!

In het lesgeven kan ik trots worden wanneer er in het lokaal een fijne werksfeer heerst, cursisten elkaar helpen en een cursist vol verbazing en verwondering kan kijken naar een eigen werkstuk of dat van iemand anders. Het mooie van les krijgen is dat je eigenlijk nog niets hoeft te kunnen. Je gaat het leren.

Favorieten

Kunstenaars, designers en keramisten die mij inspireren zijn bijvoorbeeld Anish Kapoor, Andy Goldworthy, Marlene Dumas, Hella Jongerius, Tony Cragg en Tjok Dessauvage. Een jong talent als Daan Roosegaarde kan ik bewonderen om zijn veelzijdigheid; pionier én uitvinder én kunstenaar. Ook heel blij word ik om te kijken naar een ambachtsman of -vrouw die vakwerk aflevert.

Opleiding

HBO Logopedie, Ambachtelijke opleiding Keramische Technieken te Gouda, Didactische bijscholing voor beeldend kunstenaars te Amsterdam.

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG verzorg ik een cursus keramiek voor ‘Beeldrijk” te Assen op woensdagavond.In Groningen geef ik Minerva studenten basislessen keramiek en verzorg ik workshops, zoals workshops zilverklei, draaien op de draaischijf, werken met aluminiumcement, draadfiguren. Als beeldend kunstenaar maak ik werk in opdracht.

https://www.susanvanstraten.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld