Keramiek: Zelfstandig werken

Keramiekatelier: zelfstandig werken

UITVERKOCHT
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
05 mrt 2021 15:30 - 18:00 vrijdag Walstraat 34 16 250,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Het keramiekatelier is bedoeld voor gevorderde cursisten die het prettig vinden om naast zelfstandig te werken af en toe begeleiding, advies of een impuls te krijgen van een docent.

De docent is eens in de twee weken aanwezig.

De cursisten kunnen gebruik maken van het goed geoutilleerde keramieklokaal en van de aanwezige grondstoffen en materialen. De cursus is inclusief het gebruik van klei, glazuur en stookkosten.

Zelfstandig werken van de cursist aan eigen ideeën en thema's is het uitgangspunt. De docent geeft impulsen in de vorm van:

  • werkbespreking
  • werkbegeleiding
  • aanbod van glazuur- en decoratietechnieken
  • expositiebezoek aan een museum of galerie
  • het laten zien van de verschillende invalshoeken van werk van keramisten

Liesbeth Kamp

Docent Keramiek

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukst aan het lesgeven is mensen de diversiteit van keramiek te laten zien. Het werken met keramiek is veelzijdig, van serviesgoed tot objecten, van mensfiguren tot fantasiedieren. Niemand is tijdens de cursus met hetzelfde bezig, iedereen ontdekt zijn/haar eigen weg. Daarnaast komen er op de cursus gemotiveerde en enthousiaste mensen, het creatief bezig zijn geeft ontspanning en plezier. Ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar de cursus gaan, dat ze de mogelijkheden van keramiek ontdekken en hun eigen weg hierin vinden. Binnen de cursus werken mensen op verschillende niveaus, van mensen die net beginnen met keramiek tot mensen die al een aantal jaren de cursus volgen. Naast de thema’s en technieken die ik aanbied, leren mensen ook veel van elkaar, door te kijken bij anderen.

Trots op!

De thematentoonstellingen die ik samen met mijn collega Susan van Straten organiseer, laten altijd een goed beeld zien van de vele mogelijkheden van klei. Het zijn tentoonstellingen met werk van keramiekcursisten met een enorme variatie aan vormen, kleuren en technieken. Thematentoonstellingen waren bijvoorbeeld ‘Onderwaterwereld’, ‘1 vorm, vele gedachten’ en een ontwerpwedstrijd voor koffiekopjes.

Favorieten

Ik heb niet één favoriete kunstenaar. Er zijn vele kunstenaars van wie het werk mij aanspreekt, bijvoorbeeld Andy Goldsworthy, Matisse, Tricia Guild, Klaas Gubbels, Nikki de Saint Phalle en meer. Ook op het gebied van keramiek heb ik geen favorieten, er zijn zoveel mogelijkheden. Om toch een paar namen te noemen: Maggi Giles, Wouter Dam, Lies Cosijn, Barbara Nanning.

Opleiding

Ik heb de lerarenopleiding Ubbo Emmius gedaan, afstudeerrichting: handvaardigheid en textiele werkvormen. Na mijn afstuderen op Ubbo Emmius ben ik naar Academie voor beeldende kunsten Minerva gegaan, richting keramiek. Mijn keramiekdocenten waren Hilbert Boxem, Pauline Wiertz en Geert Lap.

Meer

Naast mijn werk als docent bij VRIJDAG, werk ik in mijn eigen atelier.

https://www.liesbethkamp.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld