Kinderatelier 7-10jr.jpg
Kinderatelier 7-10 jaar

Kinderatelier 7-10 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
10 nov 2020 15:45 - 17:15 dinsdag Walstraat 34 8 72,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het
coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Voor nieuwsgierige kinderen van 7 tot en met 10 jaar die van alles willen uitproberen! Je krijgt spannende opdrachten waarbij je fijn mag experimenteren en ontdekken. Je werkt met allerlei materialen: hout, verf en klei, maar ook met takken, stenen of schelpen. Je leert over kunstenaars en kunst in verschillende culturen. Af en toe maken we een tentoonstelling, zodat iedereen jullie werk kan bewonderen.

Anja Lofvers

Hilda Top

Docent Kinderwerkplaats

Kijken door de ogen van een kind

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik wil bereiken dat kinderen al op jonge leeftijd iets mee krijgen van kunst. Dat ze geïnspireerd bezig zijn, hun creativiteit kunnen ontplooien, verschillende technieken leren of samen aan iets kunnen bouwen. Ik vind het mooi als je de concentratie ziet van kinderen, dat ze er plezier aan beleven en verwonderd zijn. Dat de kinderen iets maken waar ze echt trots op zijn. Kinderen vinden het leuk dat ze meer aandacht krijgen dan op school en dat ze nieuwe dingen ontdekken waar ze zelf niet zo snel op zouden komen. We werken steeds weer met andere materialen en daardoor krijgen ze ruimte voor eigen ideeën.

Trots op!

Ik ben trots op verschillende projecten die ik heb uitgevoerd met kinderen, bijvoorbeeld de buitenprojecten waar kinderen op ontdekkingstocht gaan en ze in de Prinsentuin gaan tekenen, of de ‘Vogelboom’, een groot gezamenlijk schilderij waarin kinderen hun eigen geschilderde vogels plakken. Een mooi vrolijk geheel waarin alle vogels anders zijn en ieder kind iets van zichzelf herkent. Geweldig om te doen is ook ‘Christo verpakt’, waarbij kinderen net als kunstenaar Christo allerlei voorwerpen gaan verpakken. Tafels, krukjes, alles wordt gestapeld, samengevoegd en verpakt in grote rollen papier, met draad en tape. Vervolgens kijken we naar de vorm, herken je nog wat het is, of wordt het een ander ding.

Favorieten

Ik kan door veel verschillende kunstenaars, muzikanten, theater- en filmmakers en geraakt worden. Een aantal favorieten van me zijn schilder en illustrator Wim Hofman, schrijver en illustrator Ted van Lieshout, regisseur Alex van Warmerdam, de muziek van Tom Waits, vanwege de teksten en omdat het zo fijn is om naar hem te luisteren tijdens het schilderen, en de theatervoorstellingen met animaties van Hotel Modern, mooi op de vierkante centimeter.

Opleiding

Kunstacademie ABK Minerva, BIK-opleiding, Masteropleiding Kunsteducatie.

Meer

In Het Paleis heb ik een geweldig atelier en daar schilder ik voornamelijk in acryl en gemengde technieken en geef ik ook workshops. Als BIK’er geef ik kunstprojecten voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools en op festivals.

https://www.anjalofvers.nl/

Docent Beeldend, Kinderwerkplaats

"Ontdek, beleef en verwonder!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Samen met Anja Lofvers doe ik de kindercursus op zaterdag. Het is een gezellige groep met enthousiaste kinderen. We werken met veel verschillende technieken en we verzinnen telkens weer iets nieuws. Het leuke van een cursus is dat kinderen er langere tijd op zitten, 8 of 16 lessen, soms zelfs jarenlang. Zo kun je ze langer écht volgen in hun ontwikkeling en hun creatieve proces. Ik vind het belangrijk dat kinderen creatief leren denken, ik wil graag dat ze experimenteren, kijken en ontdekken, beleven en zich verwonderen.

Trots op!

De ‘lichtengelen’ die Anja en ik in de kindercursus hebben ontwikkeld, is nu een workshop die met succes iedere kerst terugkeert in ‘NAAM'. Bijzonder aan de lichtengelen is het leren van nieuwe technieken met een betoverende engel als resultaat. Ook ben ik trots op projecten als ‘Zandtekeningen’ of ‘Suikerkleden’. Dit zijn grote tekeningen van zand of suiker op de grond, geïnspireerd op zandtekeningen in verschillende culturen over de wereld. Het zijn projecten waar een grote groep kan samenwerken met een bijzonder eindresultaat. Tenslotte ben ik blij met workshops bij ‘Into the great wide open’ op Vlieland en andere festivals en ook met workshops bij een groot project als Mythe van de natuur.

Favorieten

Mijn inspiratiebronnen zijn:
- De natuur; vormen, processen, materie 
- De kunst, bijvoorbeeld land art 
- Niet-westerse culturen

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Minerva, afstudeerrichting tekenen en schilderen. Ook heb ik de BIK-opleiding (beroepskunstenaars in de klas) en de HBO-J afgerond.

Meer

Ik geef veel workshops op scholen en instellingen (alle leeftijden). Ik werk in mijn atelier, waarbij licht en ruimte belangrijke thema's zijn. Verder werk ik in mijn buitenatelier: de natuur.

https://www.hildatop.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld