Kinderatelier op zaterdag 9-12 jr

Kinderatelier op zaterdag 9-12 jaar

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 mrt 2021 09:45 - 11:45 zaterdag Walstraat 34 16 192,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot en met 12 jaar die van alles willen uitproberen.Je krijgt spannende opdrachten waarbij je fijn mag experimenteren en ontdekken.

Je werkt met allerlei materialen: hout, verf en klei, maar ook met takken, stenen of schelpen. Je leert over kunstenaars en kunst in verschillende culturen. Af en toe maken we een tentoonstelling, zodat iedereen jullie werk kan bewonderen.

Hilda Top

Docent Beeldend, Kinderwerkplaats

"Ontdek, beleef en verwonder!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Samen met Anja Lofvers doe ik de kindercursus op zaterdag. Het is een gezellige groep met enthousiaste kinderen. We werken met veel verschillende technieken en we verzinnen telkens weer iets nieuws. Het leuke van een cursus is dat kinderen er langere tijd op zitten, 8 of 16 lessen, soms zelfs jarenlang. Zo kun je ze langer écht volgen in hun ontwikkeling en hun creatieve proces. Ik vind het belangrijk dat kinderen creatief leren denken, ik wil graag dat ze experimenteren, kijken en ontdekken, beleven en zich verwonderen.

Trots op!

De ‘lichtengelen’ die Anja en ik in de kindercursus hebben ontwikkeld, is nu een workshop die met succes iedere kerst terugkeert in ‘NAAM'. Bijzonder aan de lichtengelen is het leren van nieuwe technieken met een betoverende engel als resultaat. Ook ben ik trots op projecten als ‘Zandtekeningen’ of ‘Suikerkleden’. Dit zijn grote tekeningen van zand of suiker op de grond, geïnspireerd op zandtekeningen in verschillende culturen over de wereld. Het zijn projecten waar een grote groep kan samenwerken met een bijzonder eindresultaat. Tenslotte ben ik blij met workshops bij ‘Into the great wide open’ op Vlieland en andere festivals en ook met workshops bij een groot project als Mythe van de natuur.

Favorieten

Mijn inspiratiebronnen zijn:
- De natuur; vormen, processen, materie 
- De kunst, bijvoorbeeld land art 
- Niet-westerse culturen

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Minerva, afstudeerrichting tekenen en schilderen. Ook heb ik de BIK-opleiding (beroepskunstenaars in de klas) en de HBO-J afgerond.

Meer

Ik geef veel workshops op scholen en instellingen (alle leeftijden). Ik werk in mijn atelier, waarbij licht en ruimte belangrijke thema's zijn. Verder werk ik in mijn buitenatelier: de natuur.

https://www.hildatop.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld