Kunstkanjers Theater.jpeg

Kunstkanjers theater 12-20 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 nov 2019 10:00 - 12:00 zaterdag Noorderbuitensingel 11 10 120,00

Zit je op het voortgezet speciaal onderwijs en wil je je verdiepen in het maken en spelen van theater en het maken van beeldende kunst? Dan is deze route iets voor jou! Onder begeleiding van een beeldend kunstenaar en een theatermaker ga je spelen en maken en ontdek je wat je mooi, leuk en spannend vindt. Omdat deze route speciaal voor jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs wordt aangeboden, is er extra aandacht en begeleiding voor elke cursist om tot ontwikkeling te komen.

Bij Theater vormen spelplezier en samenspel de basis. Je maakt kennis met acteren en ontdekt hoe je je jezelf in verschillende rollen kan laten zien op het toneel. In het beeldend atelier maak je onder leiding van een beeldend kunstenaar-docent kennis met meerdere beeldende materialen en technieken waarmee je je eigen beeldtaal verder kunt ontwikkelen.

Erin Stel

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik zelf de wereld van theater bij de Jeugdtheaterschool. En nu ben ik terug als docent. In mijn lessen staat het onderzoek centraal. We onderzoeken de wereld om ons heen, stellen vragen, zoeken uit hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander dan denkt. Naast spelen vind ik het zelf maken belangrijk. Hierbij leer je je eigen gedachtes vorm te geven in bijvoorbeeld een scene, tekst en of beweging.

Trots op!

Ik ben trots op PLAY een voorstelling die ik samen met andere Vrijdag docent Sara Scholten heb ontwikkeld. Dit is een niet zomaar een voorstelling maar een voorstelling spel en filosofisch gesprek in één. Wat betreft VRIJDAG ben ik het meest trots op Het Houten Huis/VRIJDAG-project. Hierin speelden alle kindergroepen van VRIJDAG van 8 tot 12 jaar in het decor van de voorstelling van Het Houten Huis in Martiniplaza. Het was mooi om te zien hoe na weken oefenen alles samen kwam.

Favorieten

Ik houd ervan als makers de wereld kantelen en mij de wereld laten zien hoe ik hem nog niet had bekeken. Een paar makers die er voor mij op dit moment uitspringen zijn theatermaker Jetse Batelaan, film-/seriemakers Brit Marling en Zal Batmanglij en schrijver José Saramago.

Opleiding

Docent Theater, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Meer

Ook werk bij het Jonge Harten Theaterfestival als educatiemedewerker en jongerenprogrammeur. Daarnaast werk ik als zzp’er bij verschillende instellingen in de stad.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld