Landschapsfotografie: Op pad in Stad en Ommeland 1

Landschapsfotografie: Op pad in Stad en Ommeland 1

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 mrt 2021 10:30 - 13:00 zaterdag Walstraat 34 4 90,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Tijdens de korte cursus Landschapsfotografie: Op pad in Stad en Ommeland 1 laat fotograaf Renze Dijkema je op verschillende manieren naar onze landschappen kijken. We worden geraakt door een mooie zonsondergang boven een tropische zee of door dramatische wolken boven een berglandschap. Maar wat fotografeer je als deze landschappen niet bij de hand zijn? Renze leert je hoe je 'gewone' landschappen op een bijzondere manier kunt ervaren, zien en vooral fotograferen.

Renze is als fotograaf het liefst in een landschap om de ruimte te voelen en steeds weer verrast te worden door wat hij tegenkomt. Hij neemt je daarom graag op een paar zaterdagochtenden mee in de stadse wildernis van Groningen en Ommeland om zijn enthousiasme en kennis met je te delen. Je kijkt dan bijvoorbeeld naar platte en ruimtelijke landschappen, grote vormen en kleine details, de regen en de zon, en rustige en dynamische landschappen. En hij helpt je graag met de technische uitdagingen die voorbij komen!

Heb je zin om het landschap in te trekken?

Renze Dijkema

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het fijn mijn kennis, kunde en enthousiasme te delen, samen foto’s te bekijken en  van gedachten te wisselen over beeldende kunst in het algemeen en fotografie in het bijzonder.

Trots op!

Ik ben nu bezig met een boek met  panoramafoto’s in zwartwit van het Pieterpad en ben al heel trots op de foto’s die ik al heb gemaakt. 

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn de geschilderde landschappen van Corot, de stillevens van Morandi en de foto’s van Josef Sudek.

Opleiding

ABK Minerva, Frank Mohr Instituut

Meer

Als beeldend kunstenaar maak ik foto’s van stillevens die eruit zien als lege, desolate landschappen. Verder geef ik les aan De Fotolocatie Groningen.

https://www.renzedijkema.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld