Landschapsfotografie: Op pad in Stad en Ommeland 2

Landschapsfotografie: Op pad in Stad en Ommeland 2

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
05 jun 2021 10:30 - 13:00 zaterdag Walstraat 34 4 90,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Tijdens de cursus "Op pad in Stad en Ommeland" laat ik je wederom op verschillende manieren naar onze landschappen kijken. Je kunt de eerste cursus "Stad en Ommeland" hebben gevolgd of nog nooit een landschap hebben gefotografeerd: iedereen is welkom de Groningse wildernis in te trekken!

Dramatische wolken boven een bergkam of een zonsondergang in een tropische zee zul je hier niet aantreffen, maar wat fotografeer je dan wel? In deze cursus leer je “gewone” landschappen op een bijzondere manier te ervaren, zien en vooral te fotograferen.

Als fotograaf moet je de ruimte in een landschap voelen, om verrast te kunnen worden door wat je tegenkomt. Ik neem je daarom graag vier zaterdagochtenden mee op pad! We gaan kijken naar platte en ruimtelijke landschappen, grote vormen en kleine details, de regen en de zon, en rustige en dynamische landschappen. En ik help je uiteraard graag met de technische uitdagingen die langskomen!

Naast het Stadspark, de prinsentuin en het Noorderplantsoen zullen we ook de dorpen Dorkwerd en Wierumerschouw verkennen. Daarnaast laat ik je kennismaken met beroemde landschapsfotografen en zullen we elkaars werk bekijken. Zo ontdek je niet alleen hoe anderen het doen, maar ook hoe jíj het graag wilt aanpakken.

Heb je zin om het landschap in te trekken met mij? Ik zie je graag bij de start van de cursus.

Vergeet je camera niet!

Renze Dijkema

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het fijn mijn kennis, kunde en enthousiasme te delen, samen foto’s te bekijken en  van gedachten te wisselen over beeldende kunst in het algemeen en fotografie in het bijzonder.

Trots op!

Ik ben nu bezig met een boek met  panoramafoto’s in zwartwit van het Pieterpad en ben al heel trots op de foto’s die ik al heb gemaakt. 

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn de geschilderde landschappen van Corot, de stillevens van Morandi en de foto’s van Josef Sudek.

Opleiding

ABK Minerva, Frank Mohr Instituut

Meer

Als beeldend kunstenaar maak ik foto’s van stillevens die eruit zien als lege, desolate landschappen. Verder geef ik les aan De Fotolocatie Groningen.

https://www.renzedijkema.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld