Meubelontwerpen en maken - jaarcursus (instroom)

Meubelontwerpen en maken jaarcursus (instroom)

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
08 sep 2020 10:00 - 12:30 dinsdag Walstraat 34 32 740,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

In deze cursus maak je zelf meubelen: van het eerste idee tot eindproduct. Beginners leren eerst om te gaan met allerlei soorten (hand)gereedschap. Ook worden ze begeleid bij het maken van een eigen ontwerp. Gevorderde cursisten werken aan zelfgekozen projecten en krijgen daarbij individuele begeleiding. Vormgeving, vaardigheden en uitvoering zijn de ingrediënten van deze cursus.

De concrete onderwerpen waar beginners in de eerste lessen mee te maken krijgen zijn onder meer:

  • materialenkennis
  • basistechnieken als meten, aftekenen, zagen, verbinden (houtverbindingen en lamello's), lijmen, schuren en frezen 
  • afwerking 
  • ontwerptechnieken: schetsen, modellen maken, reflecteren, werken op schaal en een constructietekening maken

Gevorderden werken aan een project naar keuze; afhankelijk daarvan wordt er bijgeleerd. Een eenmalig vast onderdeel is het gebruik van de grote cirkelzaag en de afkortzaag. Naast hout kun je ook andere materialen gebruiken. Je kennis en vaardigheden worden zo steeds verder uitgebreid. 

Instroom mogelijk.

Marinus Augustijn

Docent Meubelmaken

"Niet voor niets gaat de zon op!" / "Kunst als strategie om je leven te kunnen leven."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste is dat je allerlei kennis die je hebt opgedaan kan overdragen op anderen. Andersom brengen cursisten weer veel mee. Dat zorgt voor een interessante wisselwerking. Daarnaast zijn collega's zeer inspirerend.

Trots op!

Trots is altijd een afgeleide trots, gebaseerd op wat een cursist zelf bereikt en waar je als docent een rol in hebt gespeeld.

Favorieten

Op mijn twaalfde raakte ik verzeild in een expositie van Constantin Brancusi. Dat bleek een beslissend moment. In Den Haag ben ik opgegroeid met Piet Mondriaan. Ook favoriet is "Wat is onze verhouding tot de wereld?" in het werk van Stanley Brouwn. Maar ook Francis Alys staat op mijn lijstje van favorieten.

Opleiding 

  • NLO Ubbo Emmius, 1981 
  • Academie Minerva, 1983

Meer

Na mijn opleiding ben ik gestart als kunstenaar, switchend tussen ruimtelijk werk en 2-d. Daarnaast verzamel ik kunst, kunstenaarsboeken, grafische vormgeving (o.a.) Ook geef ik geregeld gastlessen op Minerva. Twee jaar geleden startte ik, samen met Agnes Scholte, kunstruimte "Galerie Block C".

http://www.marinusaugustijn.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld