Mimecursus

Mimecursus

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
01 mrt 2021 19:45 - 21:45 maandag Noorderbuitensingel 11 12 240,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

In deze cursus werken we aan fysieke bewustwording en beheersing van je lichaam. Bewust zijn van je eigen lichaamstaal en het interpreteren van beelden op de vloer.  

We zullen veel werken vanuit de yogaleer om het lichaam te versterken, te leren kennen en te beheersen. Pas als je je instrument (lees; je eigen lichaam) kent, kun je deze inzetten en bezig gaan met vormgeven van je ideeën en gevoelens en komen we tot spel. We gaan op zoek naar een zekere neutraal van fysiek, gevoelens en gedachtes om vanuit daaruit expressief te worden. Er komt geen eindpresentatie, elke les werken we naar verschillende podium waardige momenten. 

Theaterroutes voor volwassenen 

Plezier maken, samen met anderen de lol vinden, verhalen vertellen en levenskennis op doen, dat kan bij VRIJDAG binnen de theaterroutes voor volwassenen. 

De verschillende theatercursussen duren 12 of 15 weken. Na elke cursus kun je opnieuw inschrijven voor een volgend project of cursus. Je stelt zo je eigen route samen, waardoor je je optimaal kunt blijven ontwikkelen en met alle facetten van theater in aanraking komt. De docenten kunnen je hierin goed adviseren. Samen bekijken we welke theaterroute het beste bij je past. 

Inez de Bruijn

Gastdocent Theater

"Al dat hout bij de haard voor één vuur warmte vergt jaren groei"

Lesgeven bij VRIJDAG

Met geïnteresseerde en gemotiveerde mensen samen op de vloer nieuwe dingen ontdekken. Ik vind het leuk dat ik als theatermaker met jullie in de les kan staan. Dat we van elkaar kunnen leren. Jullie nemen je eigen wereld, blik en ervaring mee en ook ik neem de mijne mee. Ook als het tegenzit of als een experiment mislukt is het de kunst tevreden te zijn.

We gaan stapje voor stapje en elke ervaring is er een. Ik hoop samen rijke ervaringen op te bouwen. Ik wil aandacht besteden aan kijken en wat zie je nou eigenlijk? Welk verhaal vertelt een lichaam of een beeld? Zowel speler als publiek zal actief een verhaal maken bij beeldende scènes. Het idee in de de lessen is om steeds bewuster te worden van lichaam, mis en scène en vormgeving en hier vervolgens mee te spelen.

Trots op!

We hebben Adios gemaakt bij Het Houten Huis en dat project ligt me na aan het hart. Inhoud en vorm kwamen, wat mij betreft, bij elkaar. Beeld, dynamiek, muzikaliteit en lichaamstaal moesten elke voorstelling weer op elkaar afgestemd worden. Een fijne uitdaging.

Favorieten

Grote voorbeelden zijn voor mij mensen die volledig doorstroomt hun werk doen, hun leven leiden. Alsof het geen moeite kost, maar vooral energie oplevert. Op welk terrein dan ook; dansen, land bewerken, huizen bouwen, lesgeven, schrijven.. Hele uiteenlopende mensen op verschillende gebieden; Tonke Dragt, Pina Bausch, Claudi Jongstra, Joke Tjalsma, maar ook die Franse biologische boer, mijn eigen kinderen, mijn yogadocenten, een bevriende timmerman...

Opleiding

Ik heb de toneelschool in Arnhem gedaan, ben daar in 2003 afgestudeerd. En ik heb in december 2020 mijn erkenning voor Yoga docent gekregen.

Meer

Ik heb mede Het Houten Huis opgericht waar ik maakte en speelde. Dit jaar sla ik mijn vleugels verder uit. Ik heb net mijn erkenning gekregen voor Yoga docent. Het examen was na vier jaar studie. Maar die studie stopt eigenlijk nooit...

Als de maatregelen het weer toelaten ga ik hoogstwaarschijnlijk ook op de Yogaschool in Enschede lesgeven. En ik denk weer na over volgende projecten.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld