Musical/Muziektheater

Musical/Muziektheater

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 mrt 2021 19:45 - 21:45 donderdag Noorderbuitensingel 11 12 240,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

In deze cursus gaan we theatermaken en acteren met muziek en muzikaliteit als startpunt. Je kunt daarbij denken aan hoe muziek een scène kan versterken of een tekst een andere betekenis kan geven, maar ook aan ritme en muzikaliteit van een scène. We onderzoeken muziek als stuwende kracht binnen theater. Hoe integreer je zang met beweging en spel tot een theatraal geheel? Er wordt gewerkt met ensemblenummers, je hoeft dan ook niet solo te zingen in deze cursus. 

Deze cursus duurt 12 weken. In de laatste les presenteren we. Na deze cursus kan je in overleg met de docent advies krijgen over een vervolgcursus. 

Theaterroutes voor volwassenen 

Plezier maken, samen met anderen de lol vinden, verhalen vertellen en levenskennis op doen, dat kan bij VRIJDAG binnen de theaterroutes voor volwassenen. 

De verschillende theatercursussen duren 12 of 15 weken. Na elke cursus kun je opnieuw inschrijven voor een volgend project of cursus. Je stelt zo je eigen route samen, waardoor je je optimaal kunt blijven ontwikkelen en met alle facetten van theater in aanraking komt. De docenten kunnen je hierin goed adviseren. Samen bekijken we welke theaterroute het beste bij je past.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Loes Nuijten

Docent Muziektheater & Programmeur Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukst aan lesgeven vind ik om samen met leerlingen het onderzoek aan te gaan naar een mooie integratie van muziek en theater in een voorstelling. Ook laat ik ze graag kennis maken met talenten waar ze zichzelf nog niet bewust van zijn. Ik vind het ook leuk om mensen vormen van theater te laten zien die ze nog niet kennen. Na afloop ben ik het meest blij als ik mensen met lef en trots op het toneel zie staan.

Trots op!

Op mijn kleinkunstduo Loes en Die Kleine. Wij schrijven eigen liedjes en spelen hiermee op theaterfestivals en in theaters.

Favorieten

Graag luister ik naar Theo Nijland, Maarten van Roozendaal, Eefje de Visser en Charl Delemarre. Die teksten en melodieën: wauw! Voorstellingen van het RO theater vind ik erg goed en de choreografieën van Pina Bausch vind ik prachtig. Daarnaast kan ik ook Beyoncé met haar lekkere commerciële beats waarderen. En zo kan ik nog wel even doorgaan...

Opleiding

Muziektheater, Codarts Rotterdam

https://loesendiekleine.com/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld