Muziek Instap op donderdag

Muziek Instap 7-10 jr

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
10 sep 2020 16:00 - 17:00 donderdag Sint Jansstraat 7 32 400,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

Maak kennis met Muziek Instap, onze muziekroute voor kinderen van 7 t/m 10 jaar die beginnen met muziek maken. 

Met Muziek Instap krijg je een brede muzikale ontwikkeling. Het jaar is opgedeeld in 4 blokken. Per blok betaal je 100 euro. Ieder blok bestaat uit een aantal lessen samen met andere kinderen op je eigen instrument en een aantal lessen samen met kinderen die andere instrumenten bespelen. Daarnaast ben je veel aan het zingen en met ritme bezig in de zang en ritme lessen die onderdeel van de Muziek Instap zijn.

Met Muziek Instap leer je veel over samen muziek maken, je eigen muziek bedenken, je instrument, luisteren naar muziek, zingen, ritme en presenteren. Kortom; een mooie eerste stap in je muzikale ontwikkeling.

Instromen is mogelijk aan het begin van ieder blok. Liever op een andere dag? Muziek Instap is ook op dinsdag.

Startdata

 • Blok 1: donderdag 10 september
 • Blok 2: donderdag 12 november
 • Blok 3: donderdag 28 januari (online)
 • Blok 4: donderdag 1 april (online)

Ontdek je instrument

Weet je nog niet zeker welk instrument je wilt bespelen? Kies dan voor de route Ontdek je Instrument. Je krijgt dan les op verschillende instrumenten om erachter te komen welke het beste bij jou past. Heb je al minimaal een jaar muziekles? Dan start je bij Muziek Overstap.

Wat een super leuk initiatief om op deze drempelloze manier kinderen kennis te laten maken met muziek. Mijn zoon heeft genoten!

B. Marulanda
 Diverse docenten

Diverse docenten

Rie-jetske Komen

Docent Mini Muziek Show

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het te gek als ik jonge kinderen enthousiast kan maken over zingen, muziek en theater. Het is voor mij geslaagd als ze deze lessen zó leuk vinden, dat ze hierna verder gaan met het bespelen van een instrument of een theaterroute kiezen. Een leven lang bezig zijn met muziek is toch het mooiste wat er is?

Trots op!

Dat ik met dit vak iets moois kan brengen in deze wereld. Het geeft zoveel levensvreugde en positiviteit om samen met jonge kinderen op onderzoek te gaan in beweging, expressie en geluid.

Favorieten

Qua makers zijn Wende Snijders, Nora Fischer, Herman van Veen en Sven Ratzke inspiratiebronnen, mensen die zich kwetsbaar opstellen in deze soms te harde wereld. Ik houd van de virtuoze taal van Shakespeare en Molière en heb groot respect voor actrices die maatschappelijke kwesties aankaarten, zoals de briljante Robin Wright (House of Cards) en Emma Watson. De film La La Land heeft mijn hart gestolen en ik ben verslaafd aan de muziek van Eefje de Visser.

Opleiding

 • Koningstheaterakademie Den Bosch (theatermaker en zang)
 • Acteerstudio Paul Dekker
 • Complete Vocal Technique (CVT zangtechniek) bij Vocalized
 • Diverse workshops bij de Dirigentenakademie

http://www.zang-enzo.nl/

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
 • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
 • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
 • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld