Muziek Overstap
16.30-17.30 uur

Muziek Overstap 7-10 jr

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
08 sep 2020 16:30 - 17:30 dinsdag Sint Jansstraat 7 32 400,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

Muziek Overstap is een muziekroute voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar die al minimaal een paar maanden les hebben gehad óf Muziek Instap hebben gevolgd. Bij Muziek Overstap ga je samen met andere kinderen thematisch aan de slag met muziek in de breedte en je instrument specifiek. Heb je al wat ervaring op je instrument, dan is Muziek Overstap de route om te beginnen!

Lessen 

Het jaar is opgedeeld in vier blokken. Per blok betaal je 100 euro. Elk blok heeft een eigen thema. De eerste 6 lessen van een blok krijg je les in een groepje van een instrumentale vakdocent. Op een speelse manier ga je met je instrument en het thema aan de slag. 

De laatste twee lessen van een blok kom je samen met alle andere kinderen die de route volgen. Samen met violisten, zangers, accordeonisten, pianisten werk je verder op wat je ontwikkelt en geleerd hebt tijdens de voorgaande lessen. 

Startdata 

Instromen is mogelijk aan het begin van ieder blok. Je kunt er ook voor kiezen om deze route te volgen van 17.00 tot 18.00 uur.

 • Blok 1: dinsdag 8 september
 • Blok 2: dinsdag 10 november
 • Blok 3: dinsdag 26 januari (online)
 • Blok 4: dinsdag 30 maart (online)
 Diverse docenten

Diverse docenten

Rie-jetske Komen

Docent Mini Muziek Show

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het te gek als ik jonge kinderen enthousiast kan maken over zingen, muziek en theater. Het is voor mij geslaagd als ze deze lessen zó leuk vinden, dat ze hierna verder gaan met het bespelen van een instrument of een theaterroute kiezen. Een leven lang bezig zijn met muziek is toch het mooiste wat er is?

Trots op!

Dat ik met dit vak iets moois kan brengen in deze wereld. Het geeft zoveel levensvreugde en positiviteit om samen met jonge kinderen op onderzoek te gaan in beweging, expressie en geluid.

Favorieten

Qua makers zijn Wende Snijders, Nora Fischer, Herman van Veen en Sven Ratzke inspiratiebronnen, mensen die zich kwetsbaar opstellen in deze soms te harde wereld. Ik houd van de virtuoze taal van Shakespeare en Molière en heb groot respect voor actrices die maatschappelijke kwesties aankaarten, zoals de briljante Robin Wright (House of Cards) en Emma Watson. De film La La Land heeft mijn hart gestolen en ik ben verslaafd aan de muziek van Eefje de Visser.

Opleiding

 • Koningstheaterakademie Den Bosch (theatermaker en zang)
 • Acteerstudio Paul Dekker
 • Complete Vocal Technique (CVT zangtechniek) bij Vocalized
 • Diverse workshops bij de Dirigentenakademie

http://www.zang-enzo.nl/

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
 • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
 • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
 • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld