47014631961_6d595bf6fd_o.jpg
Muziek Overstap

Muziek Overstap route 7-10 jaar donderdag

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
20 sep 2018 17:00 - 18:00 donderdag Sint Jansstraat 7 32

Muziek Overstap is een muziekroute voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar die al minimaal een paar maanden les hebben gehad óf Muziek Instap hebben gevolgd.

Bij Muziek Overstap ga je samen met andere kinderen thematisch aan de slag met muziek in de breedte en je instrument specifiek.

Lessen

Het jaar is opgedeeld in vier blokken. Per blok betaal je 100 euro. Elk blok heeft een eigen thema. De eerste 6 lessen van een blok krijg je les in een groepje van een instrumentale vakdocent. Op een speelse manier ga je met je instrument en het thema aan de slag.

De laatste twee lessen van een blok kom je samen met alle andere kinderen die de route volgen. Samen met violisten, zangers, accordeonisten, pianisten werk je verder op wat je ontwikkelt en geleerd hebt tijdens de voorgaande lessen.

Blokken

Muziek Overstap is iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 17.00 tot 18.00 uur. Instromen is mogelijk aan het begin van ieder blok.

 • Blok 1: 18 september t/m 13 november 2018
 • Blok 2: 20 november 2018 t/m 22 januari 2019
 • Blok 3: 5 februari t/m 2 april 2019
 • Blok 4: 9 april t/m 11 juni 2019

Geef bij je aanmelding aan voor welk instrument je kiest, bijvoorbeeld gitaar, cello, saxofoon, piano, zang, etc.

Jeanette Kappelhof

Theo Bodewits

Theo Bodewits

Rie-Jetske Komen

Pieter Pilon

Tim van der Velden

Docent Dwarsfluit & diverse ensembles

"Ontwikkel je passie!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan het lesgeven bij VRIJDAG vind ik het feit dat leerlingen er komen om met hun passie bezig te zijn (als het goed is) , ieder op zijn/haar eigen niveau. Daarnaast vind ik de samenwerking met collega’s leuk, stimulerend en uitdagend.

Trots op!

Ik ben trots op projecten waar leerlingen hun kwaliteiten op hun instrument kunnen inzetten in een groter geheel, zoals in orkesten, bij voorstellingen (bijvoorbeeld Super 10, On Wings, Stadskabaal). Maar ik ben ook trots op m’n leerlingen op bijvoorbeeld voorspeelavonden, waar ze spelen met elkaar en ervaren hoe geweldig samen muziek maken is, op elk niveau. Super 10 en het On Wings blaasorkest vind ik een heel geslaagde samenwerking tussen verschillende collega’s en mij. Het levert steeds weer een groot enthousiasme op , bij de deelnemers, het publiek en de docenten. Ook de activiteiten voor de basisscholen zijn heel erg geslaagd. Zo veel kinderen kennis te laten maken en gegrepen zien worden door muziek, in welke vorm dan, ook blijft geweldig. 

Favorieten

Ik heb niet echt één voorbeeld. Vele muzikanten, acteurs, kunstenaars inspireren me op even zo vele manieren. Gevraagd naar mijn top 3 voorbeelden op vakgebied kom ik op de volgende. 1: Als fluitist raakt Jacques Zoon me altijd. Hij wil altijd erg veel vertellen op zijn instrument en zoekt de grenzen op van het fluit spelen. Meestal klinkt dat fantastisch, soms is het iets minder geslaagd, maar spannend is het. 2: Veel muziektheatervoorstellingen inspireren me. Muziek en theater kunnen elkaar enorm versterken. 3: Ook Behsat Üvez is een voorbeeld voor me. Hij volgde zijn hart en vond niets onmogelijk. Hij koppelde een hoge kwaliteit steeds weer aan eigenzinnigheid, nieuwe combinaties van stijlen, met als resultaat vernieuwende, sprankelende, swingende, integere muziek. 

Opleiding

Ik ben afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, bij Rinze van der Baan, daarna heb ik verder gestudeerd bij Paul Verhey in Amsterdam en heb ik veel geleerd en inspiratie opgedaan in diverse masterclasses. 

Meer

Naast werken bij VRIJDAG ben ik freelance musicus. Ik speel in diverse ensembles en orkesten door het land (opera’s, oratoria, kamermuziek). Daarnaast ben ik oprichtster en dirigent van ‘Jong van Hart’, een rockkoor voor 70+ers, dat regelmatig optreedt met een stevige band, op vele podia. Links

Docent Mini Muziek Show

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het te gek als ik jonge kinderen enthousiast kan maken over zingen, muziek en theater. Het is voor mij geslaagd als ze deze lessen zó leuk vinden, dat ze hierna verder gaan met het bespelen van een instrument of een theaterroute kiezen. Een leven lang bezig zijn met muziek is toch het mooiste wat er is?

Trots op!

Dat ik met dit vak iets moois kan brengen in deze wereld. Het geeft zoveel levensvreugde en positiviteit om samen met jonge kinderen op onderzoek te gaan in beweging, expressie en geluid.

Favorieten

Qua makers zijn Wende Snijders, Nora Fischer, Herman van Veen en Sven Ratzke inspiratiebronnen, mensen die zich kwetsbaar opstellen in deze soms te harde wereld. Ik houd van de virtuoze taal van Shakespeare en Molière en heb groot respect voor actrices die maatschappelijke kwesties aankaarten, zoals de briljante Robin Wright (House of Cards) en Emma Watson. De film La La Land heeft mijn hart gestolen en ik ben verslaafd aan de muziek van Eefje de Visser.

Opleiding

 • Koningstheaterakademie Den Bosch (theatermaker en zang)
 • Acteerstudio Paul Dekker
 • Complete Vocal Technique (CVT zangtechniek) bij Vocalized
 • Diverse workshops bij de Dirigentenakademie

http://www.zang-enzo.nl/

Docent Piano klassiek en repetitor bij concerten

"Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek."

Lesgeven bij VRIJDAG

Leuk aan lesgeven is onder meer de wisselwerking tussen mij en de leerlingen, zowel individueel als met een groepje. Als repetitor voor bijvoorbeeld de talentenconcerten is het mooi als ik mijn leerlingen weet te stimuleren om iets te vertellen met muziek in plaats van de noten te spelen. Ze zijn dan minder op zich zelf gericht, waardoor er minder angst en onnodige spanning is. Tevreden ben ik als we het gezamenlijk vastgestelde doel ook daadwerkelijk bereiken. Plezier in het muziek maken, luisteren naar jezelf, samenspel en improviseren staan steeds centraal in mijn muzieklessen.

Favorieten

Ik heb een brede muzikale belangstelling. Momenteel waardeer ik de Nederlandse pianist Hannes Minnaar zeer: zijn toelichtingen voor het publiek, hij is toegankelijk, zowel vooraf als in de pauze en ook na afloop is hij bij zijn publiek en dat maakt echte verbinding, ook voelbaar als hij speelt.

Opleiding 

Ik ben afgestudeerd aan de conservatoria in Groningen en Den Haag; hoofdvak piano, orgel (einddiploma ‘cum laude’ bij Wim van Beek), improvisatie en kerkmuziek. Hierna volgde ik nog verschillende masterclasses, zowel voor orgel (o.a. bij Harald Vogel, Piet Kee en Albert de Klerk) als voor piano (o.a. bij György Sebök en Tan Crone). 

Meer

Ik speel mee in ensembles, orkesten en bij koren. Bijvoorbeeld in het Cantate Consort van de Nieuwe Kerk in Groningen, orgelbegeleidingen in samenwerking met het NNO en grote Oratorium Verenigingen. Verder begeleid ik instrumentale en vocale solisten en speel ik solo zowel orgel als piano.

Docent Gitaar

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik zie graag dat de leerling een kan worden met zijn instrument en hij/zij zijn of haar passie kan vinden in de muziek. Ik hoop dat de leerling zichzelf leert uitten en creatief leert ontwikkelen binnen het maken van muziek op zijn/haar instrument. Iedereen heeft een eigen creatieve stem met een uniek geluid. Als dit uiteindelijk naar buitenkomt bij de leerling op zijn/haar instrument of stem dan vind ik dat een hoogtepunt.

Trots op!

Ik ben er trots op dat ik al met vele geweldige muzikanten van over de hele wereld heb mogen spelen. Ik heb met geweldige muzikanten uit Brazilië, Korea, Puerto Rico, Amerika, en zo nog heel wat andere landen mogen spelen en mijn passie voor muziek mogen delen. De mede muzikanten waarmee ik heb mogen spelen zijn van grote inspiratie voor mij geweest en hebben mij ontzettend geholpen in mijn groei als muzikant tot waar ik nu ben. Ik speel nu regelmatig in de jazz scene van Groningen waar ik ontzettend blij mee ben al zou ik graag nog meer groei willen zien binnen de jazz scene van Groningen. Ik hoop dat ik in de toekomst met nog meer fantastische muzikanten mijn passie mag delen zodat we wereldwijd onze passie voor muziek mogen delen en uitten.

Favorieten

Er zijn veel inspirerende muzikanten uit het verleden die veel invloed hebben gehad op mij. De lijst is te lang om op te noemen maar als ik dan echt een selectie zou moeten maken dan zijn er wel een paar namen die ik kan noemen. Ik ben altijd erg geïnspireerd geweest door Kurt Rosenwinkel. Zijn benadering van de gitaar en zijn sound trokken mij heel erg aan. Kurt Rosenwinkel was een van de eerste gitaristen die mij motiveerde om jazzmuziek te gaan spelen. Een enkele greep uit andere belangrijke inspiratie bronnen voor mij zijn mensen als Chet Baker, Ahmad Jamal, John Coltrane en Pat Metheny. Daarnaast heb ik altijd veel inspiratie uit klassieke musici als Debussy, Scoenberg, Liszt, Chopin en Mozart gehaald.

Opleiding

Studerend aan het Prins Claus Conservatorium. Gestudeerd met onder andere Nick Wendels, Winfred Buma, Frank Wingold en Freddie Bryant. Lessen gevolgd bij onder andere Don Braden, Steve Nelson, David Berkman en Gene Jackson.

https://www.timvandervelden.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus te duur?

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
 • Cursussen, routes, workshops en meer
 • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
 • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld