Accordeon.jpg
accordeon

Muziekles: accordeon

INSCHRIJVEN

Denk je erover zelf accordeon te gaan spelen? Kom dan naar VRIJDAG in Groningen. Bij ons krijg je accordeonles op een leuke en gedegen manier. Je kunt zelfs gaan spelen in ons accordeonorkest. De accordeon is een bijzonder instrument met ongekende mogelijkheden. Je kan een accordeon bij ons huren.

Je eigen draagbare orgel

Met een accordeon kun je toveren met muziek. Meestal wordt de accordeon gebruikt voor volksmuziek zoals de tango, klezmer, zigeunermuziek, chanson of het levenslied. Je kunt op een accordeon ook jazz, pop en klassiek spelen. De keus is helemaal aan jou.

Accordeonles is niet alleen geschikt om in je eentje te volgen. Ook als begeleidingsinstrument in een orkest komt de accordeon tot zijn recht. Het is in feite een klein, draagbaar orgel met een heel eigen klank.

Oorsprong en techniek van de accordeon

De accordeon is een toets-, knop- en blaas(balg)instrument. De accordeon is een afgeleide van de Chinese Sheng, een mondorgel. In 1822 bouwde de Duitser Buschmann de allereerste accordeon. Eigenlijk is het een blaasinstrument waarbij de lucht in het instrument wordt geblazen door middel van het heen en weer bewegen van een blaasbalg. Aan de rechterkant zit het melodieklavier met toetsen of met knoppen. De lage tonen worden altijd gespeeld met knoppen.

Net als bij een orgel kan een accordeon ook registers hebben. Hiermee kun je verschillende klankcombinaties tevoorschijn toveren.

Kinderen van 7-10 jaar starten met les binnen de Muziek Instap. De beste eerste stap in de muziek die je kunt zetten, voor 40 euro per maand.

  • Gratis en onbeperkt meedoen met alle bands, ensembles, koren, combo's en orkesten binnen VRIJDAG
  • Neem deel aan de LABweek
  • Onbeperkt gebruik maken van onze oefenruimtes en podia.
Theo Bodewits

Theo Bodewits

Conny Essbach

Conny Essbach

Wim Lever

Docent Speciaal onderwijs en Kindercursussen

"Fat babies have no pride but that's okay. Who needs pride?" - Lyle Lovett

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn doel is kinderen en mensen enthousiast maken voor muziek en hen uitdagen zich te ontwikkelen.

Trots op!

Ik ben trots op mijn leerlingen die jaarlijks een ontwikkeling doormaken en dat we voor veel leerlingen uit het speciaal onderwijs een hoogtepunt in hun week zijn.

Favorieten 

Mijn top drie: Vrouw en gezin, erwtensoep en fietsen.

Opleiding

Conservatorium Groningen, accordeon en koordirectie. 

Meer

Samenspelen met anderen is altijd leuk. Ik speel daarom in de Klezmer groep Klezmer&Co en samen met mijn vrouw vorm ik Duo wet.

Lestijden en -dagen stem je af met de docent. Wil je eerst eens onderzoeken of het je leuk lijkt? Dat kan via een gratis intake zolang er plek is.

Kies het muziekpakket dat het beste bij jou past

Muziekles zonder muziekpakket

Wil je muziekles op je instrument zonder samenspelmogelijkheden? Dat kan vanaf 21 jaar. Voor een half uur les per week betaal je dan €130 per maand. Neem dan contact met ons op.

 

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld