Altvioolles Groningen.jpg
altviool

Muziekles: altviool

INSCHRIJVEN

Iedereen kan altviool leren spelen bij VRIJDAG. Het leuke van altvioolles bij VRIJDAG is dat je er ook samen met anderen kunt vioolspelen. Er zijn ensembles en orkesten. Rachael Yates geeft altvioolles. Zij speelt zelf prachtig en leert jou met veel plezier altviool spelen of je vaardigheden verbeteren. Je kan een viool bij ons huren.

De altviool

De altviool is de grote broer van de viool. Rond 1500 verschenen de eerste altviolen. De ontwikkeling van de altviool als een grote viool was logisch, omdat in veel kamermuziekcomposities een lagere stem onder de vioolpartij voorkwam en hiervoor een lager klinkend instrument nodig was.

Juist doordat de viool kleiner is en een hogere klank heeft, is deze geschikter voor het meer virtuoze spel. Er is voor de viool dan ook meer solomuziek gecomponeerd dan voor de altviool.

Met haar warme en volle klank is de altviool een belangrijk instrument in het orkest en in kamermuziekensembles, zoals bijvoorbeeld in het Strijkkwartet. De altviool heeft vier snaren en wordt aangestreken door een strijkstok. De snaren zijn lager gestemd dan die van de viool. De klankkast is, net als de viool, aan beide zijden getailleerd. Dit maakt het gemakkelijker om de buitenste snaren te strijken. De altviool is lid van de snaarinstrumenten en vormt samen met de viool, de cello en de contrabas de strijkersfamilie.

Kinderen van 7-10 jaar starten met les binnen de Muziek Instap. De beste eerste stap in de muziek die je kunt zetten, voor 40 euro per maand.

  • Gratis en onbeperkt meedoen met alle bands, ensembles, koren, combo's en orkesten binnen VRIJDAG
  • Neem deel aan de LABweek
  • Onbeperkt gebruik maken van onze oefenruimtes en podia.

Rachael Yates

Docent Viool & Altviool

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat heel fijn is, is dat het heel breed is. Les voor iedereen, een kans voor alle Stadjers, ongeacht leeftijd of achtergrond. Ik vind het heel mooi te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen, hoe verschillend we allemaal zijn, maar hoe fundamenteel zelf-expressie is. Kunst, zelfuiting, verbindt ons allen.

Trots op!

Ik heb laatst een cursus Samenspelen gegeven voor volwassenen beginners, wat een pret! 

Favorieten

Ik heb laatst gespeeld met Guy Braunstein, een man waar de muziek doorheen stroomt, net zoals bij Evgeny Kissin. En Roby Lakatos, fantastisch!

Opleiding

Ik ben opgeleid aan University of York BA (hons) music, Royal Academy of Music (viola and violin), Koninklijk Conservatorium Den Haag (Baroque music Lucy van Dael) en het Sweelinck Conservatorium (Jurgen Kussmaul). 

Meer

Als professionele muzikant ben ik heel actief met Barokmuziek en speel ik van klassiek in een symfonieorkest tot lichte muziek met mijn eigen groep “The Savage Five”.

Lestijden en -dagen stem je af met de docent. Wil je eerst eens onderzoeken of het je leuk lijkt? Dat kan via een gratis intake zolang er plek is.

Kies het muziekpakket dat het beste bij jou past

Muziekles zonder muziekpakket

Wil je muziekles op je instrument zonder samenspelmogelijkheden? Dat kan vanaf 21 jaar. Voor een half uur les per week betaal je dan €130 per maand. Neem dan contact met ons op.

 

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld