Basgitaarles Groningen.jpg
basgitaar

Muziekles: basgitaar

INSCHRIJVEN

Wie basgitaar wil leren spelen is bij VRIJDAG aan het goede adres. Je krijgt dan basgitaarles van Harry van Lier. Hij is een bekende muzikant die naast het lesgeven zelf speelt in diverse bands. Zijn enthousiasme over basgitaar spelen en de mogelijkheden die er zijn om allerlei soorten muziek te maken met de basgitaar zijn werkelijk aanstekelijk.

Leer de kneepjes van het vak en beleef plezier aan basgitaar spelen bij VRIJDAG. Je kan een basgitaar bij ons huren.

De basgitaar

Toen in de vijftiger jaren van de vorige eeuw de popmuziek in populariteit steeg, werd de akoestische bas in de popbands overstemd door de drums en andere instrumenten. Als oplossing hiervoor kwam de Amerikaan Lou Fender in 1952 met de basgitaar ter vervanging van de akoestische bas.

De basgitaar is een combinatie van een elektrische gitaar en de contrabas. Het instrument heeft een versterker nodig. De klank wordt grotendeels bepaald door de speelwijze en de basgitaar zelf.  

Met de basgitaar kun je meerdere muziekstijlen spelen, zoals jazz, heavy metal, pop, rock en blues.

Kinderen van 7-10 jaar starten met les binnen de Muziek Instap. De beste eerste stap in de muziek die je kunt zetten, voor 40 euro per maand.

  • Gratis en onbeperkt meedoen met alle bands, ensembles, koren, combo's en orkesten binnen VRIJDAG
  • Neem deel aan de LABweek
  • Onbeperkt gebruik maken van onze oefenruimtes en podia.

Harry van Lier

Docent Basgitaar, Bandcoach & Coördinator VRIJDAG Popbands

"Goede muziek komt vroeger of later altijd bovendrijven."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het is leuk om de sterke punten uit iedereen naar voren te halen, zowel individueel als in bandjes. Daarbij speel ik graag in op ieders smaak en capaciteiten om van daaruit een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling. Echt tevreden ben ik niet snel. Ik kan wel echt genieten van optredens die goed gaan, maar ook dan zie ik direct al weer waaraan we nog verder moeten werken. 

Trots op!

Trots ben ik op het Swingcafé, dat biedt een mooi podium voor bands en ensembles. Ook Jazz One, een jong jazzensemble, wat het erg goed doet en waarmee ik jonge mensen met jazz in aanraking kan brengen. En natuurlijk ben ik trots op de Popschool, omdat daar hele leuke resultaten worden gehaald en jongeren van daaruit vaak hun eigen weg in de popmuziek weten te vinden. 

Favorieten

Lou Reed, vanwege zijn composities en teksten. De rauwe energie van Iggy Pop. De composities van Burt Bacharach en de laatste tijd ben ik weg van Jack White’s basale aanpak, hij schrijft simpel maar pakkend.

Opleiding

Ik heb contrabas gestudeerd op het conservatorium in Groningen, lichte muziek, en aansluitend daarop basgitaar op het conservatorium in Zwolle. Later heb ik de opleiding tot assistent-dirigent gedaan bij Henk Meutgeert in Groningen.

Meer

Ik schrijf liedjes en breng een eigen cd uit en heb een band geformeerd om dit live uit te voeren. 17 jaar geleden heb ik de Jazzfanfare opgericht en dit leid ik nog steeds. In het verleden heb ik veel in bands gespeeld, zowel pop (bijvoorbeeld AA & the Doctors) als in allerlei jazzbandjes.

http://www.harryvanlier.nl/

Lestijden en -dagen stem je af met de docent. Wil je eerst eens onderzoeken of het je leuk lijkt? Dat kan via een gratis intake zolang er plek is.

Kies het muziekpakket dat het beste bij jou past

Muziekles zonder muziekpakket

Wil je muziekles op je instrument zonder samenspelmogelijkheden? Dat kan vanaf 21 jaar. Voor een half uur les per week betaal je dan €130 per maand. Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld