Blokfluitles Groningen.jpg
blokfluit

Muziekles: blokfluit

INSCHRIJVEN

De blokfluit is een instrument dat al heel lang bestaat. In het Groninger Museum ligt een benen blokfluitje van ongeveer 5000 jaar oud! Van een eenvoudig herdersfluitje ontwikkelde de blokfluit zich tot een heus concertinstrument.

Componisten zoals Bach en Purcell gebruikten de blokfluit regelmatig in hun composities en ook nu zijn er componisten die dit instrument de moeite waard vinden. Dus zeker een instrument met veel mogelijkheden!

Met de blokfluit kun je eigenlijk alles spelen. Niet alleen oude muziek, maar ook jazz, pop, hedendaags en folk. Je leert dus ook improviseren.

Kinderen van 7-10 jaar starten met les binnen de Muziek Instap. De beste eerste stap in de muziek die je kunt zetten, voor 40 euro per maand.

  • Gratis en onbeperkt meedoen met alle bands, ensembles, koren, combo's en orkesten binnen VRIJDAG
  • Neem deel aan de LABweek
  • Onbeperkt gebruik maken van onze oefenruimtes en podia.

Tim Veldman

Docent Blokfluit, Piano en ensembles

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het fantastisch als ik bij mijn leerlingen enthousiasme weet los te maken voor hun instrument en hun muziek. Het is heel leuk dat je alle inspiratie die je mee kunt geven weer dubbel en dwars terug krijgt.

Trots op!

Tijdens de VRIJDAGmuziekmaand in februari hebben Marian van der Heijden, Rachel Yates en ik een prachtig ensemble van koor en instrumenten bij elkaar gebracht en met hen muziek van Giovanni Gabrieli uitgevoerd. Daarbij mocht ik het geheel dirigeren. Dat was een fantastische ervaring en ik denk dat ik hierbij net zoveel heb kunnen leren en genieten als de alle deelnemers.

Favorieten

Ik sta altijd versteld als je je voorstelt hoeveel werk componisten in de baroktijd, zoals Bach, Telemann en Händel, wel niet hebben verzet; elke week nieuwe muziek schrijven, instuderen, met de hand kopiëren en uitvoeren, steeds met nieuwe inspiratie en ontdekkingslust.

Opleiding

Ik heb blokfluit en klavecimbel gestudeerd bij Heiko ter Schegget en Siebe Henstra in Utrecht. Daarna ben ik naar Duitsland gegaan, om in Bremen aan de Hochschule für Künste verder te studeren bij Han Tol en Carsten Lohff. Maar ik ben ooit begonnen hier aan de muziekschool in Groningen!

Lestijden en -dagen stem je af met de docent. Wil je eerst eens onderzoeken of het je leuk lijkt? Dat kan via een gratis intake zolang er plek is.

Kies het muziekpakket dat het beste bij jou past

Muziekles zonder muziekpakket

Wil je muziekles op je instrument zonder samenspelmogelijkheden? Dat kan vanaf 21 jaar. Voor een half uur les per week betaal je dan €130 per maand. Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld