Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Muziektheater

Uitverkocht

Deze lessen Muziektheater zijn een mix van musicalnummers op de vloer brengen (met zang, dans en spel) en kennismaken met het bredere vakgebied: muziektheater.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
02 feb. 2023 19:30 - 21:30 Donderdag Noorderbuitensingel 11 8 160,- Uitverkocht

Musical is een bekend gegeven: velen zien de reclames van de grote musicals als The Lion King en Tina Turner voorbij komen. In deze cursus gaan we aan de slag met musical en met muziektheater als geheel.

Wat is muziektheater? De meeste mensen denken in eerste instantie aan musicals en dat is inderdaad een kunstvorm die valt onder muziektheater, maar muziektheater is breder dan dat: denk bijvoorbeeld aan gezelschappen als Orkater of het duo Van der Laan en Woe of Yentl en De Boer.

Deze lessen zijn een mix van musicalnummers op de vloer brengen (met zang, dans en spel) en kennismaken met het bredere vakgebied: muziektheater. Dit betekent dat we musical ensemblenummers instuderen en ook onderzoeken hoe je zang, beweging en spel kan integreren tot een theatrale performance. Hierbij nemen we jouw eigen inbreng en talenten graag mee de vloer op. Enerzijds zingen dansen en spelen tot je erbij neervalt en anderzijds een kennismaking met het vakgebied waarin muziek en theater samenkomen.

Ervaring is geen vereiste. Als je graag solo wil zingen dan is daar ruimte voor, maar dit is zeker geen verplichting.

Docenten

Loes Nuijten

Loes Nuijten is theater- en muziekdocent bij VRIJDAG in Groningen. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Loes? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Workshop Zwanger & Zingen

Deze workshop is voor zwangeren die het leuk vinden om samen te zingen. Je hoeft geen zangervaring te hebben om mee te doen!

 • 8-11jr

Introduction to theatre

This is our first theatre course in English for children. Take part and see if acting is right for you!

 • Uitverkocht

Musiceren en produceren

Maak je muziek op je computer en/of speel je een instrument en wil je hier meer uit halen? Meld je dan nu aan!

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • 8-16jr
 • Uitverkocht

Trainingsacteur bij het UMCG

Verdiep je in de rol van een patiënt en voer een huisartsengesprek met een arts in opleiding bij het UMCG.

 • 12-20jr
 • Uitverkocht

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 10-12jr
 • Uitverkocht

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

 • 15-99jr

Productie, mixen en studiotechniek (introductiecursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.