Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Muziektheater

Deze lessen Muziektheater zijn een mix van musicalnummers op de vloer brengen (met zang, dans en spel) en kennismaken met het bredere vakgebied: muziektheater.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
15 sep. 2022 19:30 - 21:30 Donderdag Noorderbuitensingel 11 8 160,- Inschrijven
02 feb. 2023 19:30 - 21:30 Donderdag Noorderbuitensingel 11 8 160,- Inschrijven

Musical is een bekend gegeven: velen zien de reclames van de grote musicals als The Lion King en Tina Turner voorbij komen. In deze cursus gaan we aan de slag met musical en met muziektheater als geheel.

Wat is muziektheater? De meeste mensen denken in eerste instantie aan musicals en dat is inderdaad een kunstvorm die valt onder muziektheater, maar muziektheater is breder dan dat: denk bijvoorbeeld aan gezelschappen als Orkater of het duo Van der Laan en Woe of Yentl en De Boer.

Deze lessen zijn een mix van musicalnummers op de vloer brengen (met zang, dans en spel) en kennismaken met het bredere vakgebied: muziektheater. Dit betekent dat we musical ensemblenummers instuderen en ook onderzoeken hoe je zang, beweging en spel kan integreren tot een theatrale performance. Hierbij nemen we jouw eigen inbreng en talenten graag mee de vloer op. Enerzijds zingen dansen en spelen tot je erbij neervalt en anderzijds een kennismaking met het vakgebied waarin muziek en theater samenkomen.

Ervaring is geen vereiste. Als je graag solo wil zingen dan is daar ruimte voor, maar dit is zeker geen verplichting.

Docenten

Loes Nuijten

Loes Nuijten houdt van de verschillende disciplines die bij elkaar kunnen komen in theater: zang, spel, tekst, beeld en dans! In haar lessen laat ze haar cursisten kennismaken met talenten waar ze zichzelf nog niet bewust van waren en ze is trots als ze uiteindelijk met lef op het toneel staan.

Ontdek nog meer

Route 5-7 jaar: Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

Route 8-9 jaar: Verbeelden

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken?

Route 10-12 jaar: Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

Muziek, theater en beeldende kunst

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

Spelen met script

Een cursus het teken van spielerei met theatertekst.

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

Theaterschool volwassenen jaar 1

In het eerste jaar van de TSV ligt de focus op het lichaam als instrument: wat kan het, wat doet het, wat vertelt het.

Theaterschool volwassenen jaar 2

In het tweede jaar van de TSV ligt de focus op verschillende manieren om een verhaal te vertellen: door middel van beweging/dans, tekst, improvisatie en theater maken.

Theaterschool volwassenen jaar 4

In jaar 4 van de TSV werk je het hele jaar aan een voorstelling op basis van een tekst of op basis van onderzoek

Introductiecursus theater jongeren

Onderzoeken, uitproberen, samenspelen, groeien, plezier maken, ontdekken wat je kan en wil: de introductiecursus is een perfecte manier om te kijken of acteren bij je past.