Musical/Muziektheater

Musical/Muziektheater

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 feb 2022 19:30 - 21:30 donderdag Sint Jansstraat 7 12 240,00

Musical is een bekend gegeven: velen zien de reclames van de grote musicals als The Lion King en Tina Turner voorbij komen. In deze cursus gaan we aan de slag met musical en met muziektheater als geheel.

Wat is muziektheater? De meeste mensen denken in eerste instantie aan musicals en dat is inderdaad een kunstvorm die valt onder muziektheater, maar muziektheater is breder dan dat: denk bijvoorbeeld aan gezelschappen als Orkater of het duo Van der Laan en Woe of Yentl en De Boer.

Deze lessen zijn een mix van musicalnummers op de vloer brengen (met zang, dans en spel) en kennismaken met het bredere vakgebied: muziektheater. Dit betekent dat we musical ensemblenummers instuderen en ook onderzoeken hoe je zang, beweging en spel kan integreren tot een theatrale performance. Hierbij nemen we jouw eigen inbreng en talenten graag mee de vloer op. Enerzijds zingen dansen en spelen tot je erbij neervalt en anderzijds een kennismaking met het vakgebied waarin muziek en theater samenkomen.

Ervaring is geen vereiste. Als je graag solo wil zingen dan is daar ruimte voor, maar dit is zeker geen verplichting.

Loes Nuijten

Loes Nuijten houdt van de verschillende disciplines die bij elkaar kunnen komen in theater: zang, spel, tekst, beeld, dans... een bodemloze snoeppot! In haar lessen laat ze haar cursisten kennismaken met talenten waar ze zichzelf nog niet bewust van waren en ze is trots als ze uiteindelijk met lef op het toneel staan.

Meer weten over Loes en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld