Naaicursus voor (iets) gevorderden

Naaicursus voor (iets) gevorderden

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
18 nov 2021 19:45 - 22:15 donderdag Walstraat 34 8 185,00

Heb je al een beetje ervaring met de naaimachine en smaakt dat naar meer? Schrijf je dan in voor deze naaicursus voor (iets) gevorderden! Je weet nu een beetje hoe het moet en we gaan een stapje verder.

Alle basis onderdelen uit de cursus voor beginners komen nog een keer aanbod. Patronen lezen en overnemen, het patroon aanpassen, patronen uit de stof knippen, en je kledingstuk in elkaar zetten. incl. ritssluiting, knoop, knoopsgat, boord en zoom.

Duurzaam

Dit willen we natuurlijk zo duurzaam mogelijk doen, hierin krijg je dus nog meer stof tot nadenken! Denk aan zero-waste patronen (puzzelen met patroondelen), duurzaam naaien en bijvoorbeeld stoffenkeuze.

Heb je de eerste cursus niet gedaan, maar kan je een beetje naaien en lijkt dit je leuk? Ook dan ben je van harte welkom bij deze cursus. Aarzel niet, oefening baart kunst en het is nog gezellig ook!

Amber Witte

Docent Mode

"We may never reach the zero in zero waste, but that doesn't mean we should take zero action."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik mensen iets nieuws laten zien en leren, waar ze hopelijk ook rondom de workshops wat aan hebben. Al is het maar hun trots van het gemaakte ontwerp. Mijn doel is om ze in aanraking te laten komen met de innovatieve zero-waste technieken en vooral de denkwijze. Zo kunnen ze ontdekken hoe je moet denken binnen het zero-waste concept.

Ik vind het leuk om meer mensen enthousiast te maken over dit concept en ze te begeleiden. Ik verbind mensen graag en zo zou ik in lessen ook altijd mijn oog op de mens houden om te kijken wie er wat meer van mijn energie nodig heeft.

Trots op!

Mijn minor en afstudeerproject, Back to zero P.I en P.II. Hierin heb ik een voorbeeld gemaakt voor een nieuwe manier van ontwerpen en het ontplooien van mijn artistieke zelfexpressie gebundeld met activisme.

Favorieten

Oh dat zijn er te veel om op te noemen. Ai WeiWei, Holly McQuillan zijn er twee die ik vooral als voorbeeld zie omdat ze kunst met activisme combineren. Chiharu shiota, Craig Green, Zero movement (jaren '60) en Ji Won Choi esthetisch gezien. Construcție/deconstructie is een groot gedeelte van mijn handschrift en dat gebruiken zij ook.

Opleiding

  • Bachelor: Willem de Kooning academie - Fashion Design - Minor Social New Earth
  • MBO: Specialist mode maatkleding, D'drive, Friesland college

Meer

Ik heb mijn eigen on demand zero-waste kleding label, genaamd Free Prisoner.

https://amberwitte.wixsite.com/portfolio

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld