Open Jazz Theory 16+

Open Jazz Theory 16+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
07 sep 2020 19:00 - 20:00 maandag Sint Jansstraat 7 36 120,00 200,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Open Jazz Theory is hét startpunt voor deelname aan de Open Jazz Combo’s, de Vocal Group en de Open Jazz Sessie. Allemaal op maandagavond tijdens de jazz night bij VRIJDAG.

We beginnen eenvoudig met intervallen en duiken al snel de diepte in aan de hand van jazztoonladders, jazzmuziek en –harmonieën.

Elke acht weken wordt de inhoud van Open Jazz Theory herhaald. Je kan na acht lessen stoppen of nog een keer in de trein meegaan. In veel gevallen is nog een keer de lessen volgen enorm waardevol! Eigenlijk kan je de lessen blijven volgen, want elke keer leer je iets nieuws en verbreed en verdiep je je theoretische kennis over jazz.

Open Jazz Theory is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

Diederik Idema

piano

Winfred Buma

Docent Piano lichte muziek

"Let's swing!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Telkens weer kennismaken met nieuwe leerlingen, de persoonlijke contacten, iemands persoonlijke drive leren kennen en daarop inspelen. Dat vind ik erg leuk naast de samenwerking met collega’s. Snel tevreden ben ik niet, maar als een leerlingen geniet van muziek maken en zijn eigen spel dan is dat prachtig. En dat is niet aan niveau gebonden!

Trots op!

Trots ben ik op de keyboardlessen en schoolconcerten op Vensterscholen en basischolen. Omdat dat voor heel veel jonge kinderen de eerste kennismaking met muziek was en ik mijn eigen beroepservaring erin kwijt kon.

Favorieten

Charlie Parker, omdat hij, naast een briljante componist en saxofonist, een vernieuwer was en aan de wieg heeft gestaan van de bebop. George Duke vanwege zijn veelzijdigheid. Producent, gespeeld in the Mothers of Invention van Frank Zappa et cetera. Johann Sebastian Bach. Omdat hij mij telkens weer diep weet te raken.

Meer

Ik doe veel met muziek: spelen, organiseren en produceren. Actueel is de Groningen-Oldenburg Jazz Express die ik organiseer. Al 25 jaar regel ik de Smederij sessies, elke dinsdag in de Tuinstraat waar ik zelf ook veel samenspeel met docenten en studenten van het Conservatorium. Eigen studio in de Puddingfabriek waar ik opneem en produceer. Voorzitter Stichting Muziek over Groningen die onder ander het Gideon festival organiseerde en nog steeds Groningsch Peil organiseert.

Opleiding

Ik heb mijn muziekopleiding genoten aan het Prins Claus Conservatorium, richting Piano lichte muziek bij Henk Meutgeert. Sindsdien maak ik veel studiereizen naar de Verenigde Staten, met name naar de New Yorkse jazzscene.

Workshopleider Jazzensemble

Lesgeven bij VRIJDAG

VRIJDAG is een frisse dynamische muziekschool. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als mijn cursisten enthousiast zijn, als ze iets hebben geleerd over jazz, improvisatie en samenspelen en als de groep als geheel weer meer als een band klinkt!

Trots op!

Als uitvoerend musicus: als er door (onder andere mijn toedoen) iets moois te beleven valt. Als docent: wanneer de cursist gegrepen wordt en geïnspireerd raakt.

Favorieten

Als jazzgitarist heb ik veel helden als inspiratiebron. Als ik 1 zou moeten kiezen (heel moeilijk trouwens): Jimmy Raney.

Opleiding

Hilversums Conservatorium gitaar jazz.

Meer

Ik ben ook docent aan het Prins Claus Conservatorium.

Volwassenen (prijs per seizoen)

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld