Open Jazzcombo 14+ op maandagmiddag

Open Jazzcombo 14+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
07 sep 2020 17:15 - 18:45 maandag Sint Jansstraat 7 36 300,00 180,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Ons devies is: van nature kan iedereen improviseren! In het jazzcombo leer je samen stukken spelen, improviseren en spelen in een groep. Steeds meer klinkt de groep als een echte jazzband, die ook als combo gaat optreden. In het voorjaar spelen hebben we meerdere optredens buiten de deur. Zo spelen we op festival Swingin' Groningen, treden we op in Oldenburg en in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium.

Iedereen en elk instrument is welkom. We stellen geen eisen aan speelniveau en aan noten lezen. Voor sommige instrumenten is het aantal deelnemers beperkt om praktische redenen (bijvoorbeeld drums). Deze Jazzcombo worden geleidt door Diederik Idema en Winfred Buma. Doe je mee? Geef dan bij het inschrijven op welk instrument je bespeelt.

Repertoire

Een belangrijk uitgangspunt is ons repertoire. Verschillende jazz en verwante stijlen komen aan bod, zoals blues, American Songbook repertoire, latin en vrije improvisaties uitmondend in een repertoire voor de uitvoeringen. Het repertoire wordt toegespitst op de aard en het niveau van de groep van het moment.

Muzikale aspecten als vorm, dynamiek, tempo, ritme, maat, timing en harmonie krijgen aandacht maar ook het naar elkaar luisteren, communicatie binnen de groep en presentatie en ook doelmatig repeteren. Aan het eind van een jaar heb je bagage opgedaan om op een jamsession, in een combo of band te kunnen functioneren.

Winfred Buma

Diederik Idema

piano

Workshopleider Jazzensemble

Lesgeven bij VRIJDAG

VRIJDAG is een frisse dynamische muziekschool. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als mijn cursisten enthousiast zijn, als ze iets hebben geleerd over jazz, improvisatie en samenspelen en als de groep als geheel weer meer als een band klinkt!

Trots op!

Als uitvoerend musicus: als er door (onder andere mijn toedoen) iets moois te beleven valt. Als docent: wanneer de cursist gegrepen wordt en geïnspireerd raakt.

Favorieten

Als jazzgitarist heb ik veel helden als inspiratiebron. Als ik 1 zou moeten kiezen (heel moeilijk trouwens): Jimmy Raney.

Opleiding

Hilversums Conservatorium gitaar jazz.

Meer

Ik ben ook docent aan het Prins Claus Conservatorium.

Docent Piano lichte muziek

"Let's swing!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Telkens weer kennismaken met nieuwe leerlingen, de persoonlijke contacten, iemands persoonlijke drive leren kennen en daarop inspelen. Dat vind ik erg leuk naast de samenwerking met collega’s. Snel tevreden ben ik niet, maar als een leerlingen geniet van muziek maken en zijn eigen spel dan is dat prachtig. En dat is niet aan niveau gebonden!

Trots op!

Trots ben ik op de keyboardlessen en schoolconcerten op Vensterscholen en basischolen. Omdat dat voor heel veel jonge kinderen de eerste kennismaking met muziek was en ik mijn eigen beroepservaring erin kwijt kon.

Favorieten

Charlie Parker, omdat hij, naast een briljante componist en saxofonist, een vernieuwer was en aan de wieg heeft gestaan van de bebop. George Duke vanwege zijn veelzijdigheid. Producent, gespeeld in the Mothers of Invention van Frank Zappa et cetera. Johann Sebastian Bach. Omdat hij mij telkens weer diep weet te raken.

Meer

Ik doe veel met muziek: spelen, organiseren en produceren. Actueel is de Groningen-Oldenburg Jazz Express die ik organiseer. Al 25 jaar regel ik de Smederij sessies, elke dinsdag in de Tuinstraat waar ik zelf ook veel samenspeel met docenten en studenten van het Conservatorium. Eigen studio in de Puddingfabriek waar ik opneem en produceer. Voorzitter Stichting Muziek over Groningen die onder ander het Gideon festival organiseerde en nog steeds Groningsch Peil organiseert.

Opleiding

Ik heb mijn muziekopleiding genoten aan het Prins Claus Conservatorium, richting Piano lichte muziek bij Henk Meutgeert. Sindsdien maak ik veel studiereizen naar de Verenigde Staten, met name naar de New Yorkse jazzscene.

Volwassenen (prijs per seizoen)

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld