32931141895_567971e640_o.jpg

Open Jazzcombo 14+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
16 sep 2019 19:45 - 21:00 maandag Sint Jansstraat 7 32

Ons devies is: van nature kan iedereen improviseren! In het jazzcombo leer je samen stukken spelen, improviseren en spelen in een groep. Steeds meer klinkt de groep als een echte jazzband, die ook als combo gaat optreden. In het voorjaar spelen hebben we meerdere optredens buiten de deur. Zo spelen we op festival Swingin' Groningen, treden we op in Oldenburg en in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium.

Iedereen en elk instrument is welkom. We stellen geen eisen aan speelniveau en aan noten lezen. Voor sommige instrumenten is het aantal deelnemers beperkt om praktische redenen (bijvoorbeeld drums). De Jazzcombo's worden geleidt door Diederik Idema, Winfred Buma, Bert van Erk en José Zwerink.

Repertoire

Een belangrijk uitgangspunt is ons repertoire. Verschillende jazz en verwante stijlen komen aan bod, zoals blues, American Songbook repertoire, latin en vrije improvisaties uitmondend in een repertoire voor de uitvoeringen. Het repertoire wordt toegespitst op de aard en het niveau van de groep van het moment.

Muzikale aspecten als vorm, dynamiek, tempo, ritme, maat, timing en harmonie krijgen aandacht maar ook het naar elkaar luisteren, communicatie binnen de groep en presentatie en ook doelmatig repeteren. Aan het eind van een jaar heb je bagage opgedaan om op een jamsession, in een combo of band te kunnen functioneren.

Deze cursus is onderdeel van een netwerk aan activiteiten binnen VRIJDAG. Zo vindt de Open jazz session o.l.v. Bert van Erk niet toevallig plaats na onze cursus ('s maandags vanaf 21.00 uur). Een ander vervolg binnen VRIJDAG zou bandcoaching kunnen zijn.

Winfred Buma

Winfred Buma

routes
Bert van Erk

Bert van Erk

Diederik Idema

Diederik Idema

piano

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld