Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Orkest bij VRIJDAG

6-21 jaar

Een orkest voor jongeren die graag samen muziek en plezier maken. We spelen muziek afkomstig uit diverse stijlen, windstreken en culturen. Van prachtige klassieke muziek tot elektronische muziek, rap, wereld-, jazz-, film- en musicalmuziek en alles hiertussen. Elk instrument is welkom.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
In overleg In overleg In overleg Sint Jansstraat 7 1 0,- Proefles
30 aug. 2022 18:00 - 20:00 Dinsdag Sint Jansstraat 7 36 120,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Spelen in een orkest met een bijzondere bezetting! Hoe vet is dat?

Dit is je kans om in het orkest van de toekomst te spelen! VRIJDAG presenteert een nieuw orkest voor kinderen en jongeren die graag samen muziek en plezier maken. We spelen een eigentijds programma afkomstig uit diverse muziekstijlen, windstreken en culturen. Van prachtige klassieke muziek tot elektronische muziek, rap, wereld-, jazz-, film- en musicalmuziek en alles hiertussen. Daarbij is elk instrument welkom om mee te spelen.

Optreden en samenwerken
Het allerleukste van in een orkest spelen in natuurlijk om samen een concert geven. Het orkest presenteert zich met coole concertformules en bijzondere interacties met het publiek. We zoeken verbinding met andere kunstdisciplines voor toffe cross-over projecten. We werken samen met jonge componisten die moderne arrangementen (op maat) maken.

Enthousiast? Kom proberen!
Ben jij 8 jaar of ouder, speel jij minimaal een jaar op jouw instrument en lijkt samenspelen in een orkest jou helemaal te gek? Meld je aan en speel mee. Wil je het eerst een keer proberen? Kom gerust eens kijken bij een repetitie of speel een keer mee. Samen met de dirigent bekijk je of dit orkest bij je past. Meedoen aan dit orkest kan ook als je geen les hebt bij VRIJDAG.

Weet jij een leuke naam voor dit nieuwe orkest? Stuur je idee naar saskia.plaat@bijvrijdag.nl en wie weet ben jij eregast bij het eerste concert!

Docenten

Annefloor Plantinga

Viool

Annefloor Plantinga is viooldocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Annefloor? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 60-99jr

Muzikale workshopdag: Orkest beleving

Voor iedereen die het leuk lijkt klassieke muziek te leren spelen is er nu de kans!

 • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

 • 15-99jr
 • Uitverkocht

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 7-11jr

Introductiecursus viool

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus viool voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 7-9jr

Introductiecursus piano

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 12-99jr

Klarinetensemble

Speel je ongeveer 1 jaar klarinet en lijkt het je leuk om samen met andere klarinettisten muziek te maken? Meld je aan voor het klarinetensemble!

 • 18-99jr
 • Wachtlijst

Strijkersensemble

Meld je aan voor het Strijkersensemble en leer hoe je onderdeel moet zijn van een echt ensemble.

 • 5-7jr

Kinderkoor

Hou je van (samen) zingen? VRIJDAG heeft een koor speciaal voor kinderen! Onder leiding van de enthousiaste zangdocent Anne-Lie Persson zing je bekende en minder bekende kinderliedjes.

 • Uitverkocht

Songwriting gevorderden

Heb je ervaring met songwriting maar last van een writersblock? Een stapel ideeën maar maak je nooit wat af? Toe aan meer input, feedback en nieuwe inspiratie? Schrijf je dan in voor de cursus Songwriting voor gevorderden.