Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Orkest bij VRIJDAG 6-21 jr

Een orkest voor jongeren die graag samen muziek en plezier maken. We spelen muziek afkomstig uit diverse stijlen, windstreken en culturen. Van prachtige klassieke muziek tot elektronische muziek, rap, wereld-, jazz-, film- en musicalmuziek en alles hiertussen. Elk instrument is welkom.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
30 aug. 2022 18:00 - 20:00 Dinsdag Sint Jansstraat 7 36 120,- Inschrijven

Spelen in een orkest met een bijzondere bezetting! Hoe vet is dat?

Dit is je kans om in het orkest van de toekomst te spelen! VRIJDAG presenteert een nieuw orkest voor kinderen en jongeren die graag samen muziek en plezier maken. We spelen een eigentijds programma afkomstig uit diverse muziekstijlen, windstreken en culturen. Van prachtige klassieke muziek tot elektronische muziek, rap, wereld-, jazz-, film- en musicalmuziek en alles hiertussen. Daarbij is elk instrument welkom om mee te spelen.

Optreden en samenwerken
Het allerleukste van in een orkest spelen in natuurlijk om samen een concert geven. Het orkest presenteert zich met coole concertformules en bijzondere interacties met het publiek. We zoeken verbinding met andere kunstdisciplines voor toffe cross-over projecten. We werken samen met jonge componisten die moderne arrangementen (op maat) maken.

Enthousiast? Kom proberen!
Ben jij 8 jaar of ouder, speel jij minimaal een jaar op jouw instrument en lijkt samenspelen in een orkest jou helemaal te gek? Meld je aan en speel mee. Wil je het eerst een keer proberen? Kom gerust eens kijken bij een repetitie of speel een keer mee. Samen met de dirigent bekijk je of dit orkest bij je past. Meedoen aan dit orkest kan ook als je geen les hebt bij VRIJDAG.

Weet jij een leuke naam voor dit nieuwe orkest? Stuur je idee naar saskia.plaat@bijvrijdag.nl en wie weet ben jij eregast bij het eerste concert!

Docenten

Annefloor Plantinga

Als viooldocente vindt Annefloor Plantinga het belangrijk om een omgeving te creëren waarin het plezier in muziek maken voorop staat en waarin de leerling wordt uitgedaagd om zijn eigen talenten te ontdekken.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Hey, jij daar beatbouwer! Wil je leren hoe je beats maakt en een eigen track produceert? In deze introductiecursus leer je de basisprincipes van het produceren en mixen van muziek. Plug in bij STUDIO 10!

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

Muziek, theater en beeldende kunst

Introductiecursus componeren en produceren 7-9 jr

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren met behulp van iPads en computer? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

Introductiecursus gitaar 7-9 jr

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

Introductiecursus piano 7-9 jr

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus voor kinderen van 7-9 jaar.

Klarinetensemble 12-99 jr

Speel je ongeveer 1 jaar klarinet en lijkt het je leuk om samen met andere klarinettisten muziek te maken? Meld je aan voor het klarinetensemble!

Strijkersensemble 18-99 jr

Je kunt meedoen in het strijkersensemble als je een viool, altviool, cello of contrabas bespeeld.

Kinderkoor 5-7 jr

Hou je van (samen) zingen? VRIJDAG heeft een koor speciaal voor kinderen! Onder leiding van de enthousiaste zangdocent Anne-Lie Persson zing je bekende en minder bekende kinderliedjes.

Musical jongeren

Zing je thuis de sterren van de hemel? Droom je weg bij het kijken naar een musicalshow? Zou je dat zelf ook graag willen? Dan is deze cursus iets voor jou!

STUDIO 10

Hey, jij daar beatbouwer! Zit jij urenlang op je kamer beats te bouwen en wil jij je producties naar een hoger niveau tillen? Of wil je juist leren hoe je beats maakt en een eigen track produceert? Plug dan in bij STUDIO 10 van VRIJDAG!

Saxofoonband Treasure 8-99 jr

Speel je al een aantal jaar saxofoon en heb je zin om samen muziek te maken? Saxofoonband Treasure speelt de leukste popmedleys in de stijlen jazz, pop, latin en soul. Speelplezier en gezelligheid staan voorop!

VRIJDAG Popbands 12-20 jaar

Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Doe mee met de VRIJDAG Popbands! Je kunt je individueel opgeven, maar ook met je hele band. Onder leiding van een bandcoach werk je aan je individuele skills, aan samenspelen en performance. Samen met je bandleden bepaal je de stijl.