Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Muzikale workshopdag: Orkest beleving

60-99 jaar

Voor iedereen die het leuk lijkt klassieke muziek te leren spelen is er nu de kans!

Stadjerspashouders betalen 5 euro met de actiecode STADJERSPAS.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
18 feb. 2023 11:00 - 16:30 Zaterdag Sint Jansstraat 7 1 35,- Inschrijven

De tweede muzikale workshopdag voor volwassenen staat gepland op 18 februari. Met een nieuwe muzikale uitdaging op het programma: spelen in een orkest. Samen ga je aan de slag met het stuk Agnus Dei van de Missa Ut-re-mi-fa-sol-la van Giovanni Perluigi da Palestrina. Klinkt dit ingewikkeld? We beloven je dat je -zelfs wanneer je 50 jaar geleden voor het laatste een instrument aangeraakt hebt- aan het eind van de dag je muzikale aandeel levert aan dit prachtige stuk.

We hebben de volgende instrumenten klaar staan: 6 cello's, 14 blokfluiten, 8 violen. In één dag leer je onder de deskundige begeleiding van blokfluitist Emile ter Schegget en celliste Wilma van der Wardt de beginselen van het spelen op blokfluit, cello of viool én speel je daar de zelfde dag nog mee in een klassiek orkest. Hierbij willen we benadrukken dat de workshop open staat voor elk niveau, mét of zonder ervaring. De workshopsleiders Emile ter Schegget en Wilma van der Wardt zorgen voor uitdaging op elk niveau en zorgen dat iedereen kan meespelen. Het ensemble Oude Muziek van VRIJDAG is aanwezig voor de muzikale ondersteuning.

Net als de eerste workshopdag staat ook op 18 februari het samen muziek maken, elkaar ontmoeten en genieten van muziek in een ongedwongen sfeer centraal. Ook is er een inspiratiemoment met een mystery guest uit de klassieke muziekwereld en is er veel ruimte voor ontmoeting. De workshopdag is inclusief koffie, gezamenlijke lunch en borrel. Laat je verrassen en doe mee! Je bent natuurlijk nooit te oud om iets nieuws te leren en proberen.

Voor iedereen vanaf 60 jaar, ervaring niet nodig!

Docenten

Emile ter Schegget

Emile ter Schegget is Docent Blokfluit bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Emile? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wilma van der Wardt

Cello, Viola da gamba

Wilma van der Wardt is docent Cello en Viola da Gamba bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Wilma? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Ontdek nog meer

 • 60-99jr

Muzikale workshopdag: Wereldmuziek

Maak kennis met muziek uit alle hoeken van de wereld en zing en musiceer gezellig mee!

 • 8-16jr
 • Uitverkocht

Trainingsacteur bij het UMCG

Verdiep je in de rol van een patiënt en voer een huisartsengesprek met een arts in opleiding bij het UMCG.

 • 12-18jr

Plusproject jongeren

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een Plusproject!

 • 12-21jr

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

 • 15-99jr
 • Uitverkocht

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-11jr

Introductiecursus viool

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus viool voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 12-99jr

Klarinetensemble

Speel je ongeveer 1 jaar klarinet en lijkt het je leuk om samen met andere klarinettisten muziek te maken? Meld je aan voor het klarinetensemble!

 • 18-99jr
 • Wachtlijst

Strijkersensemble

Meld je aan voor het Strijkersensemble en leer hoe je onderdeel moet zijn van een echt ensemble.

 • 5-7jr

Kinderkoor

Hou je van (samen) zingen? VRIJDAG heeft een koor speciaal voor kinderen! Onder leiding van de enthousiaste zangdocent Anne-Lie Persson zing je bekende en minder bekende kinderliedjes.

 • Uitverkocht

Songwriting gevorderden

Heb je ervaring met songwriting maar last van een writersblock? Een stapel ideeën maar maak je nooit wat af? Toe aan meer input, feedback en nieuwe inspiratie? Schrijf je dan in voor de cursus Songwriting voor gevorderden.