Peuterswing 1.5 - 4 jaar (maandagochtend)

Peuterswing 1.5 - 4 jaar (maandagochtend)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 10:15 - 10:45 maandag Sint Jansstraat 7 8 64,00

In deze leuke cursus gaan peuters samen met een ouder of begeleider op een vrolijke manier muziek maken, dansen en beleven. Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans! Ook zijn er lieve knuffels, gekleurde linten, hoepels en leuke instrumentjes. 

Muziek is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Naast veel plezier wordt het muzikale gehoor, het geheugen en het concentratievermogen ontwikkeld. Bovendien verdiept samen muziek maken de relatie tussen jou en je (klein)kind.

Joelle Doll

piano

Nanda Kievit

routes

Wim Lever

Docent Piano klassiek & Piano Suzuki-methode 

"Practice only on the days you eat." - Shinichi Suzuki

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leuke aan lesgeven hier is de goede samenwerking met mijn collega's. Dit maakt me enthousiast en inspireert me iedere dag weer. Zelf ervaar ik het kunnen pianospelen en musiceren met anderen als iets wat bij mij hoort, ik kan er zoveel in kwijt en het is zo'n verrijking voor mijn leven. Dit gun ik al mijn leerlingen ook! 

Trots op!

Ik ben trots op mijn nieuwe concept voor het Sinterklaasconcert van afgelopen jaar. Wat oudere leerlingen gaven een concert met ‘versinterklaaste’ popliedjes. De pepernoten en cadeautjes van twee zeer enthousiaste Pieten maakten het feest compleet. Graag noem ik ook de akoestische popavond die ik jaarlijks in samenwerking met collega-docent Anne-lie Persson organiseer. Afgelopen keer zijn we uitgeweken naar het grotere Prinsentheater, omdat we capaciteit tekort kwamen! En ik ben organisator en initiator van het Groninger Pianofestival, een tweejaarlijks festival voor piano Suzukileerlingen uit het hele land. 

Favorieten

Mijn grote voorbeeld is Shinichi Suzuki. Hem ben ik erg dankbaar voor het ontwikkelen van zijn prachtige Suzuki methode. Mijns inziens de meest natuurlijke manier om een instrument, in mijn geval de piano, te leren spelen. Ik heb veel favoriete muzikanten en muziekstukken. Te veel om daar hier een keuze uit te maken.

Opleiding

Mijn conservatoriumstudie in Groningen heb ik in 2004 afgerond bij Paul Komen, richting piano klassiek met een 8, vakmethodiek en methodiek een 8,5 en met bijzondere lof over mijn onderwijskwaliteiten. In 2002 heb ik dankzij een beurs gestudeerd bij Jørgen Larsen aan het conservatorium in Trondheim. De piano Suzuki opleiding heb ik bij Huub de Leeuw gevolgd. In 2006 heb ik piano Suzuki level 1 & 2 behaald en in 2008 level 3, beide te Brussel onder toezicht van de ESA. 

Meer

Naast mijn baan als pianodocente klassiek/Suzuki bij VRIJDAG werk ik ook als pianodocente klassiek/Suzuki bij het Centrum voor de Kunsten in Deventer.

Docent Muziek & Dans

"Muziek en dans: gewoon doen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk om hier les te geven omdat het gelegenheid biedt tot samenwerken met collega’s. De ruimtes waar ik les geef zijn mooi en inspirerend. Ik kan veel verschillende muziek- en dansstijlen de revue laten passeren. Ik maak mijn leerlingen graag zo enthousiast voor muziek dat ze hun gene kwijtraken en er helemaal voor gaan. 

Trots op!

Ik ben er trots op dat kinderen vaak weer aan hun ouders vragen wanneer ze weer met me gaan zingen en dansen. Ook is het mooi dat kinderen en hun ouders telkens enthousiast de les verlaten. Ik vind het geweldig om te zien met hoeveel plezier de leerlingen van het speciaal onderwijs met elkaar aan het muziek maken zijn.

Favorieten

Ik heb een brede smaak. Van Arvo Pärt tot de Stranglers (Golden Brown!), ik ben dol op de top 2000! Ook houd ik erg veel van wereldmuziek: Hongaars, Armeens, Bulgaars, Franse musettes, Noord-Afrikaans et cetera. 

Opleiding

Ik studeerde aan de Pedagogische Academie, het Gehrels Instituut en ik volgde de Kaderopleiding Internationale dans. 

Meer

Ik speel met veel plezier viool, met name wereldmuziek.

Docent Accordeon, Speciaal onderwijs en Kindercursussen

"Fat babies have no pride but that's okay. Who needs pride?" - Lyle Lovett

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn doel is kinderen en mensen enthousiast maken voor muziek en hen uitdagen zich te ontwikkelen.

Trots op!

Ik ben trots op mijn leerlingen die jaarlijks een ontwikkeling doormaken en dat we voor veel leerlingen uit het speciaal onderwijs een hoogtepunt in hun week zijn.

Favorieten 

Mijn top drie: Vrouw en gezin, erwtensoep en fietsen.

Opleiding

Conservatorium Groningen, accordeon en koordirectie. 

Meer

Samenspelen met anderen is altijd leuk. Ik speel daarom in de Klezmer groep Klezmer&Co en samen met mijn vrouw vorm ik Duo wet.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld