Foto 8.jpg
cabaret en kleinkunst

Podiumproject: Cabaret & Kleinkunst

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
05 feb 2019 19:30 - 22:00 dinsdag Noorderbuitensingel 11 15 330,00

Gedurende een half jaar vorm je een theatergezelschap en maak je samen met theatermaker Gabriëlle Glasbeek een cabaret/muziektheater voorstelling met live-muziek o.l.v. Han Hesselink.

In 15 weken plus een repetitieweekend bouw je aan een voorstelling die je twee keer speelt in het VRIJDAG theater. In deze cursus gaan we uit van wat iedereen er ‘al op heeft zitten’, namelijk plezier in muziek en spel. De combinatie van deze kwaliteit + het materiaal dat iedereen aandraagt maakt de meerwaarde in de voorstelling. We gaan uit van ervaringen, anekdotes, ergernissen wensen en dromen uit ieders eigen leven. Het onderzoek is: hoe verhouden wij ons, mét humor en vanuit onze eigen waarheid, met de realiteit.

Het resultaat is een energieke, dynamische voorstelling waarin, degene die willen met een eigen lied staan voor de dag komen, maar waarin iedereen op zijn manier kan toppen!

Voor spelers: 
Spelervaring is niet noodzakelijk, maar je moet wel op een podium willen staan en het leuk vinden om te dansen en bewegen.

Voor muzikanten-deelnemers:
Misschien wil je bestaand kleinkunst repertoire spelen, of zelf liedjes maken. Misschien wil je ook wel musiceren én spelen. In deze cursus kom je daar vanzelf achter.
Je hoeft geen noten te kunnen lezen, maar wel enige handigheid op je instrument. We gaan samen improviseren.
Voor de instrumenten drums, (contra-)bas en toetsen is slechts plaats voor één deelnemer. Meld je daarom tijdig aan met opgave van je instrument (vocalisten ook welkom).

Dit podiumproject is voor spelers en muzikanten (max. 5-10 muzikanten).

Gabriëlle Glasbeek

Han Hesselink

Speldocent

"Iedereen kan zingen en spelen, het feestje maak je samen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk om de juiste snaar te vinden. Kinderen en volwassenen de uitdaging én de veiligheid bieden, zodat ze steeds meer van zichzelf laten zien. Ik ben tevreden als spelers trots zijn en plezier beleven. Als ze verrast worden door zichzelf; nieuwe dingen ontdekken, een andere ‘taal’ erbij krijgen om zichzelf te uiten. 

Trots op!

Met mijn collega Wim Lever maak ik op de muziekschool jaarlijks in zeven weken een voorstelling. Met zo’n veertig kinderen die allemaal een rol hebben, iets zingen en/of een instrument spelen (solo of in een orkest) maak ik samen het verhaal. Vlak voor de uitvoering denk ik elk jaar weer dat het dit keer echt niet gaat lukken. Tijdens de voorstelling valt toch altijd weer alles op zijn plek. De concertzaal, de ouders en het moment waarop alles samen komt. Voor alle kinderen een geweldige ervaring! Daarnaast ben ik trots op Vrouw Holland. Al meer dan 15 jaar toeren we langs de Nederlandse theaters. We maken inmiddels ons achtste programma en er valt nog steeds zoveel te lachen en uit te zoeken met elkaar. 

Favorieten

Ik haal mijn inspiratie uit heel veel verschillende stukken en makers, het is maar wat toevallig op mijn pad komt. Kommil Foo, De Kopergietery, Wende Snijders maar ook Club Guy&Roni en het NNT.

Opleiding

Creatieve therapie/dramatherapie Amersfoort.

Meer

Naast Vrouw Holland heb ik een aantal regies gedaan (Flauwe Cult, Vals Alarm) en geef ik dramatherapie en sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen binnen het speciaal onderwijs. Daarnaast werk ik als speldocent o.a. op MBO Noorderpoort en het Zernike college. Ook ga ik met jongerentheatergezelschap De Steeg langs MBO en VMBO scholen met een voorstelling over o.a. pesten. Het is mijn taak om de leerlingen zover te krijgen om ‘in te springen’. Verder heb ik een eigen theatershowtje waarbij ik van een high tea, High Theatre maak. Het is een kleine solo voorstelling, begeleid door gitaar/contrabas met bestaande en eigen liedjes over thee en booze. Grappige interacties met het publiek maken dat ik ter plekke het ‘thee-verleden’ van het publiek kan bezingen.

Docent Piano, Bandcoach VRIJDAG Popbands

"It don't mean a thing if it ain't got that swing!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste vind ik de grote variatie aan mensen die ik les mag geven, waaronder ook de leerlingen van Popschool Groningen. Het daagt me continue uit om voor hen het beste uit mezelf te halen. Tevreden ben ik als ik iemand help binnen zijn of haar mogelijkheden groei te realiseren. Wat ik elke keer weer mooi vind is als ik ‘het kwartje zie vallen’ bij een leerling. Ik zoek daar naar want dat geeft veel bevrediging plezier en motivatie.

Trots op!

Ik ben er trots op als ik van iemand een complete muzikant kan maken, dus meer dan noten spelen: luisteren, samenspelen, improviseren, muziek eigen maken. 

Favorieten

Bill Evans vanwege zijn natuurlijke inzet van harmonieën, Stan Getz vanwege zijn fantastische timing, zijn herkenbare geluid en melodische solo’s. Wat ik nu heel erg goed vind in de popmuziek is de ritmesectie van de Marco Borsatoband. En Peter Beets is een superpianist.

Opleiding 

Conservatorium Lichte Muziek Piano bij Addy Scheele en Johan Clement, afgestudeerd bij Henk Meutgeert.

Meer

Ik begeleid verschillende cabaretvoorstellingen, met Gabriëlle Glasbeek heb ik het liedjesprogramma High Teater. Sinds de oprichting ben ik pianist bij ouderenpopkoor Jong van Hart. Met psycholoog Alice Altink verzorg ik een therapeutische cursus rouwverwerking ‘Heel je Hart’. Verder speel ik gewoon veel en graag.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld