Podiumproject: Mens & Technologie

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
29 okt 2019 19:30 - 22:00 dinsdag Noorderbuitensingel 11 10 343,00

Binnen deze route vorm je gedurende een half jaar een heus theatergezelschap!

Theatermaker T.J. da Silva en technologisch kunstenaar Klaas Hendrik Hantschel bieden je een vernieuwende en interactieve theaterbelevenis. Dit half jaar bestaat uit 15 repetities en een repetitieweekend op 18 en 19 januari. Je bouwt gezamenlijk aan een voorstelling die op 24, 25 en 26 januari 2020 wordt opgevoerd voor publiek in ons eigen VRIJDAG-theater.

Heb je zin om op een podium te staan en hou je van spelen en bewegen? Geef je dan op voor het Podiumproject Mens en Technologie! Spelervaring is niet noodzakelijk. Bij T.J. ben je in goede handen om je als speler en maker te ontwikkelen. Klaas Hendrik begeleidt je in een onderzoek naar het ‘hier en nu’ en laat je kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Over de voorstelling

We leven in een wereld waar technologie een steeds grotere plek inneemt. De samenleving transformeert hierdoor. Is die transformatie nadelig voor de mensheid of boeken we juist vooruitgang? Tijdens het maken van deze voorstelling onderzoeken we de ‘nieuwe tijd’ waarin we leven. En we creëren een alternatief: een parallel universum. Een Utopia, waarin je het lef hebt om te zijn wie je wilt zijn, los van alle technologische ontwikkelingen. Het resultaat is een energieke theatervoorstelling die technologie en de mens in een interessant perspectief plaatst.

Gideon da Silva

Klaas Hendrik Hantschel

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik ben pas tevreden wanneer ik bij de leerlingen zie dat ze hebben geleerd dat dingen leren leuk kan zijn.

Trots op!

Ik ben trots op alle leerlingen bij VRIJDAG!

Favorieten

Een groot voorbeeld heb ik niet. Ik heb zelfs geen favoriete kunstenaar. Ik hou meer van de afwisseling. Zoals ik altijd tegen de improvisatie-theater leerlingen zeg: context! Het juiste plaatje bij de juiste situatie.

Opleiding

Rijksuniversiteit Groningen

https://www.gtjdasilva.com/

Docent Kunst en Technologie

​​​Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan het lesgeven is voor mij gemeenschappelijk vragen ontwikkelen en creatief eigenaarschap creëren over een thema of techniek​.

Trots op!

Ik ben trots erop dingen zelf te kunnen maken en de dingen die ik tijdens het proces uit heb gevonden met anderen te delen. Ik behandel ieder mens gelijk.​

Favorieten

Alfred Jarry, Salvador Dali, Joseph Beuys - omdat alle drie hun visie konden vertalen in een dadaïstische spiegel.

Opleiding

MADtech Frank Mohr Instituut Groningen

Meer

Ik ben kunstenaar, bouw installaties, performances en situaties. Ik maak muziek, geef verschillende workshops en ben een goede vriend.

http://www.kahaha.co/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld