Popkoor VRIJDAG 18+
Popkoor VRIJDAG 18+

Popkoor VRIJDAG 18+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
08 sep 2020 20:15 - 21:45 dinsdag Sint Jansstraat 7 36 190,00 220,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Het VRIJDAG Popkoor is voor enthousiaste liefhebbers van popmuziek die voluit willen (leren) zingen. Er heerst een ongedwongen gezellige sfeer, maar we houden van doorwerken.

Het repertoire van de koorzang bestaat uit nieuwe en oudere songs. Zo zongen we het afgelopen jaar Viva la Vida van Coldplay en Stay with me van Sam Smith, maar ook I don’t know how to love him uit de musical Jesus Christ Superstar en Teach your children van Crosby, Still, Nash & Young.

De nadruk bij koorzang ligt op mooi meerstemmig zingen (veel driestemmig), maar we stimuleren je om ook eens een solo te zingen en dan voor de interpretatie echt in de tekst te duiken. Het hangt van jouw stem af of je bij de sopranen, alten, tenoren of bas wordt ingedeeld.

In de wekelijkse repetitie is er aandacht voor het opwarmen van de stem, stemgebruik, presentatie, meerstemmigheid en interactie binnen het koor. Samen zingen, samen creëren, samen genieten... We treden ongeveer drie keer per seizoen op.

Twee keer per seizoen wordt er een open instuif avond georganiseerd. Wil je graag bij ons koor, dan krijg je een stemtest en stroom je in of kom je op de wachtlijst voor tenor, sopraan, mezzosopraan of alt. Houd de VRIJDAG nieuwsbrief in de gaten voor de data van de open instuif.

José Zwerink

zang

Thom Brouwer

akoestische gitaar

Docent Zang & Stemtraining

"Van zingen wordt je een beter mens!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leuke aan lesgeven is samen met de leerlingen op zoek gaan naar zijn of haar talent en dit te ontwikkelen en te versterken.

Favorieten

Ik hou van Afro-Amerikaanse muziek met folk-, blues- en jazzinvloeden. Voorbeelden voor mij zijn artiesten asl Abbey Lincoln, Elis Regina, Billy Holliday, Sarah Vaughn, maar ook Sergio Mendes en Brasil 66. Kleinkunstliedjes is mijn tweede liefde: Ramses Shaffy, Simone Kleinsma en Wim Sonneveld.
Tekst overbrengen in songs is mijn ding.

Opleiding

Ik heb gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium Groningen, richting Zang.

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG treed ik regelmatig op met onder andere de Smederij Jazz Party XXL.
In mijn eigen lespraktijk geef ik zanglessen, workshops en stemtrainingen. Ook aan groepen.

https://josezwerink.nl/

Docent Gitaar (klassiek)

"Geluk moet je delen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukst vind ik om het creatieve in mensen aan te boren, en met name het plezier hebben in gitaar spelen. Mijn belangrijkste doelen zijn enthousiasme voor het instrument kweken en dat leerlingen zelfstandig verder kunnen gaan. En hierbij begeleid ik ze ook graag.

Trots op!

Recent heb ik de Basiscursus Gitaar ontwikkeld en daarmee al veel mensen, jong en oud, enthousiast gemaakt voor het instrument door middel van samenspel. Het is een succes! 

Favorieten

Mijn favoriete componist is toch wel J.S. Bach en mijn favoriete popartiest is Ryan Adams (geweldige Americana artiest!). Specifiek voor gitaar zijn dat F. Sor, Lobos en A. Barrios en uiteraard werken van J.S. Bach bewerkt voor gitaar.

Opleiding

Ik heb Conservatorium gedaan in Groningen, diploma Docerend Musicus Klassiek Gitaar bij Willem van Lier.

Meer

Ik speel veel gitaar (studeren). Daarnaast speel ik samen met Rob Nijboer, een geweldige gitarist. Af en toe treden we op, ook samen met collega-docent bij VRIJDAG Marian van der Heide (zang klassiek). Soms treed ik op met mijn vriendin Anita de Wind (zangeres), waarbij we ook eigen werk laten horen, en speel ik wel samen met George Sopacua, ook een collega-docent bij VRIJDAG.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld