popkoor 18.jpg popkoor 18 (2).jpg

Popkoor VRIJDAG 18+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 sep 2019 20:15 - 21:45 dinsdag Sint Jansstraat 7 38 200,00 170,00

Het VRIJDAG Popkoor is voor enthousiaste liefhebbers van popmuziek die voluit willen (leren) zingen. Er heerst een ongedwongen gezellige sfeer, maar we houden van doorwerken.

Het repertoire van de koorzang bestaat uit nieuwe en oudere songs. Zo zongen we het afgelopen jaar Viva la Vida van Coldplay en Stay with me van Sam Smith, maar ook I don’t know how to love him uit de musical Jesus Christ Superstar en Teach your children van Crosby, Still, Nash & Young.

De nadruk bij koorzang ligt op mooi meerstemmig zingen (veel driestemmig), maar we stimuleren je om ook eens een solo te zingen en dan voor de interpretatie echt in de tekst te duiken. Het hangt van jouw stem af of je bij de sopranen, alten, tenoren of bas wordt ingedeeld.

In de wekelijkse repetitie is er aandacht voor het opwarmen van de stem, stemgebruik, presentatie, meerstemmigheid en interactie binnen het koor. Samen zingen, samen creëren, samen genieten...

We treden ongeveer drie keer per seizoen op.

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Twee keer per seizoen wordt er een open instuif avond georganiseerd. Wil je graag bij ons koor, dan krijg je een stemtest en stroom je in of kom je op de wachtlijst voor tenor, sopraan, mezzosopraan of alt. Houd de VRIJDAG nieuwsbrief in de gaten voor de data van de open instuif.

Op dit moment is er alleen nog plek voor mannen in het koor. Na inschrijving volgt eerst een stemtest.

José Zwerink

zang

Docent Zang & Stemtraining

"Van zingen wordt je een beter mens!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leuke aan lesgeven is samen met de leerlingen op zoek gaan naar zijn of haar talent en dit te ontwikkelen en te versterken.

Favorieten

Ik hou van Afro-Amerikaanse muziek met folk-, blues- en jazzinvloeden. Voorbeelden voor mij zijn artiesten asl Abbey Lincoln, Elis Regina, Billy Holliday, Sarah Vaughn, maar ook Sergio Mendes en Brasil 66. Kleinkunstliedjes is mijn tweede liefde: Ramses Shaffy, Simone Kleinsma en Wim Sonneveld.
Tekst overbrengen in songs is mijn ding.

Opleiding

Ik heb gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium Groningen, richting Zang.

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG treed ik regelmatig op met onder andere de Smederij Jazz Party XXL.
In mijn eigen lespraktijk geef ik zanglessen, workshops en stemtrainingen. Ook aan groepen.

https://josezwerink.nl/

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld