Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Porselein en zilverklei

Uitverkocht

Tijdens deze korte, specialistische, cursus maak en ontwerp je zelf sieraden van porselein- en zilverklei! Je maakt eerst een ontwerp in gewone klei en gaat dan aan de slag met porselein- en zilverklei: rollen, pletten, boetseren en stempelen. Verschillende technieken komen aan bod.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
15 nov. 2022 13:00 - 15:30 Dinsdag Walstraat 34 5 175,- Uitverkocht

Porselein is een witte zuivere soort klei die na bakken op hoge temperatuur in een keramiekoven zeer hard en doorschijnend wordt. Het is zeer geschikt voor het maken van kleine objecten. Zilverklei bevat kleine deeltjes zilver die met een bindmiddel en water gevormd worden tot een kneedbare substantie waarvan je vrijwel alle denkbare vormen kunt maken. Tijdens het bakken versmelten zilverdeeltjes met elkaar tot 99,9% puur zilver.

We beginnen met het werken met porseleinklei, daarbij kun je boetseren, mallen gebruiken (en/of maken) of gieten. Daarna ga je aan de slag met zilverklei, en in de laatste 2 lessen kun je beide combineren.

De zilverklei schaf je aan via de docent. Kosten voor een basispakket bedragen ongeveer €45,00. Je kunt daarvan bijvoorbeeld een kleine ring maken, een holle kraal of een kleine serie kralen.

Enige ervaring in het werken met klei is wenselijk.

Docenten

Susan van Straten

Keramiek

Susan van Straten is keramiekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Susan? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • Uitverkocht

Edelsmeden (jaarcursus)

Ga jij de uitdaging aan om edelmetaal om te vormen tot een sieraad of uniek object?

  • Uitverkocht

Keramiek: Draaien op de schijf

Leer draaien op de schijf en ga aan het eind van de cursus met je eigen object naar huis!

  • Uitverkocht

Keramiekatelier: Zelfstandig werken

Het keramiekatelier is bedoeld voor gevorderde cursisten die het prettig vinden om zelfstandig te werken, maar daarbij af en toe wat begeleiding van een docent willen krijgen.

  • Uitverkocht

Keramiek

Je zelfgemaakte vaas of fruitschaal op tafel? Eten van je eigen ontworpen ontbijtbordjes? In deze cursus ontdek je de verrassende mogelijkheden van klei.

Keramiek: Werkplaats

Cursisten van VRIJDAG kunnen zelfstandig aan de slag in de keramiekwerkplaats.

Outdoor fotografie: Winterlandschap

Ben jij een bikkel en hou je van fotograferen en een uitdaging? Kom dan naar VRIJDAG. Pak je camera en ga 4 zaterdagen mee op pad met een docent.

  • Uitverkocht

Textielatelier: Verschillende technieken (11x)

Werken met textiel? Dat kan bij VRIJDAG. In het textielatelier kun je origineel werk maken, zoals ruimtelijke objecten, sieraden, tassen, hoeden en wandversieringen.

  • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

  • Uitverkocht

Modelleren in gips

Wil je leren modelleren in gips? Dat kan bij VRIJDAG. Maak je eigen kopjes en schaaltjes.

  • Uitverkocht

Edelsmeden

Ontdek het geheim van de (edel)smid! In deze cursus edelsmeden leer je stap voor stap sieraden en/of objecten ontwerpen en maken van edelmetaal.

Printen en verven: Dessins op textiel

Hou je van patronen en dessins? Vind je het leuk om te spelen met vormen, lijnen, vlakken, kleuren, ritme en herhaling? Doe dan mee aan deze cursus!