050 Koor.jpg
repertoireklas

Repertoireklas - mei/juni

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
31 mei 2019 17:30 - 19:30 Sint Jansstraat 7 2

Met een kleine groep zangers zingen we liederen en aria's aan elkaar voor. Je krijgt aanwijzingen op het gebied van expressie, houding en techniek etc. Ook oefenen we samen bepaalde technieken, los van het repertoire. Je leert door te doen en door naar elkaar te luisteren.

Deze repertoireklas bestaat uit twee dagen; 2 en 23 november. Op de tweede dag verzorgt Pieter Pilon de pianobegeleiding.

Marian van der Heide

Docent Zang Klassiek

 

ZINGEN MAAKT JE GELUKKIG

 

Opleiding 
In 1990 behaalde ik op het conservatorium het diploma Docerend en Uitvoerend Musicus voor Zang Klassiek. Aansluitend heb ik lessen gevolgd in Parijs bij de sopraan Ann Monoyios, een specialiste in barokmuziek. Ik volgde cursussen Adem bij Petra Bodnik en wordt tot op heden gecoacht door Ronald Klekamp. 

 

Lesgeven bij VRIJDAG
Het leukste aan les geven bijVRIJDAG vind ik het contact met de leerlingen, met al hun verschillen en niveaus. Daarnaast vind ik het leuk om met gevorderde leerlingen aan repertoire te werken, zoals bijvoorbeeld in de Interpretatieklas. Ik wordt er blij van als mensen door mijn lessen zo vrij en gemakkelijk mogelijk en met veel plezier zingen.

 

Trots op! 
Trots ben ik als ik samen met een leerling een wezenlijke verandering heb kunnen bewerkstelligen in het stemgebruik. Dan is er iets uitgewisseld dat verder gaat dan het zingen van ‘de noten’. 

Favorieten
Favoriete zangers of zangeressen en muziekstukken heb ik wel, maar deze verschillen per periode. 

Meer muziek
Als uitvoerend musicus ben ik volop actief. Ik neem deel aan cantatediensten waar vooral veel Bachcantates worden uitgevoerd, in onder andere de Nieuwe Kerk. Ook zing ik in Duo-Abrazo Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek en in Ensemble Super Librum middeleeuwse muziek.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld