Route 10-12.jpg

Route 10-12 jaar: BELEVEN (voorjaar)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 mrt 2021 16:30 - 18:30 woensdag Noorderbuitensingel 11 17 184,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het
coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Binnen de route Beleven maak je samen met andere kinderen twee voorstellingen.  

Samenwerking en spelplezier staan hierbij voorop. Je leert verhalen vertellen, acteren en krijgt inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theaterproductie. Ook krijgt filosofie een plek in deze cursus. Zo wordt een interessante en inspirerende basis geboden voor een duik in de belevingswereld van anderen en leren we samen personages ontwikkelen. 

Het hele seizoen bestaat uit 33 lessen en deze worden opgedeeld in 2 blokken.  

Je start met het maken van een Griekse tragedie. We laten ons inspireren door een verhaal uit de Griekse mythologie.   

In de tweede helft van het seizoen maken we een voorstelling in samenwerking met Het Houten Huis; het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. We bezoeken samen de voorstelling Ik…eh ik, gaan in gesprek met spelers en makers om vervolgens een eigen versie van deze nieuwe Houten Huis voorstelling te maken. Een voorstelling waarin de volgende vraag centraal zal staan: Wat gebeurt er als je eigen zelf overhoop ligt met zichzelf? 

‘Ik ben de laatste tijd teveel met mezelf bezig. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik 's avonds terug kwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald…’ 

Erin Stel

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik zelf de wereld van theater bij de Jeugdtheaterschool. En nu ben ik terug als docent. In mijn lessen staat het onderzoek centraal. We onderzoeken de wereld om ons heen, stellen vragen, zoeken uit hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander dan denkt. Naast spelen vind ik het zelf maken belangrijk. Hierbij leer je je eigen gedachtes vorm te geven in bijvoorbeeld een scene, tekst en of beweging.

Trots op!

Ik ben trots op PLAY een voorstelling die ik samen met andere Vrijdag docent Sara Scholten heb ontwikkeld. Dit is een niet zomaar een voorstelling maar een voorstelling spel en filosofisch gesprek in één. Wat betreft VRIJDAG ben ik het meest trots op Het Houten Huis/VRIJDAG-project. Hierin speelden alle kindergroepen van VRIJDAG van 8 tot 12 jaar in het decor van de voorstelling van Het Houten Huis in Martiniplaza. Het was mooi om te zien hoe na weken oefenen alles samen kwam.

Favorieten

Ik houd ervan als makers de wereld kantelen en mij de wereld laten zien hoe ik hem nog niet had bekeken. Een paar makers die er voor mij op dit moment uitspringen zijn theatermaker Jetse Batelaan, film-/seriemakers Brit Marling en Zal Batmanglij en schrijver José Saramago.

Opleiding

Docent Theater, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Meer

Ook werk bij het Jonge Harten Theaterfestival als educatiemedewerker en jongerenprogrammeur. Daarnaast werk ik als zzp’er bij verschillende instellingen in de stad.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld