Route 10-12 jaar: BELEVEN (Helpman)

Route 10-12 jaar: BELEVEN (Helpman)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 15:45 - 17:45 woensdag Haydnschool helpman 33 365,00

Binnen deze route maak je samen met andere kinderen een voorstelling. Samenwerking en spelplezier staan voorop. Je leert verhalen vertellen, acteren en krijgt inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theaterproductie. Ook heeft filosofie een plek in deze cursus. We duiken in de belevingswereld van anderen en je leert hoe je personages ontwikkelt.

Het hele seizoen bestaat uit 33 lessen, verdeeld over twee blokken. We beginnen met het maken van een Griekse tragedie en laten ons hierbij inspireren door een verhaal uit de Griekse mythologie. In de tweede helft van de route gaan we een samenwerking aan met beeldend muziektheatergezelschap Het Houten Huis. We bezoeken samen hun voorstelling en gaan in gesprek met de spelers en makers om vervolgens een eigen theatrale vertaling van deze voorstelling te maken. Kom jij het beleven?

Aike Vogelzang

Erin Stel

Aike Vogelzang vindt het met name belangrijk dat er in zijn lessen een veilige sfeer heerst,  waar zijn cursisten zich kunnen ontplooien en bewust worden van hun kracht en talent.

Meer weten over Aike en de cursussen die hij geeft?

In de lessen van Erin Stel staat onderzoek centraal. Kijken, luisteren, vragen stellen, uitzoeken hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander denkt en voelt. En vervolgens bedenken hoe je dat kunt verbeelden.

Meer weten over Erin en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld