Route 10-12 jaar: BELEVEN (woensdag)

Route 10-12 jaar: BELEVEN (woensdag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 16:15 - 18:15 Noorderbuitensingel 11 33 365,00

Binnen deze route maak je samen met andere kinderen een voorstelling. Samenwerking en spelplezier staan voorop. Je leert verhalen vertellen, acteren en krijgt inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theaterproductie. Ook heeft filosofie een plek in deze cursus. We duiken in de belevingswereld van anderen en je leert hoe je personages ontwikkelt.

Het hele seizoen bestaat uit 33 lessen, verdeeld over twee blokken. We beginnen met het maken van een Griekse tragedie en laten ons hierbij inspireren door een verhaal uit de Griekse mythologie. In de tweede helft van de route gaan we een samenwerking aan met beeldend muziektheatergezelschap Het Houten Huis. We bezoeken samen hun voorstelling en gaan in gesprek met de spelers en makers om vervolgens een eigen theatrale vertaling van deze voorstelling te maken. Kom jij het beleven?

Yvonne van Ginneken

Erin Stel

Rozan Vergeer

Hannah de Vries

Yvonne van Ginneken is al vanaf dat ze vier was gek op theater; het publiek, de medespelers, de lampen, de kostuums, de geur van haarlak in de kleedkamer, de rookmachine in de coulissen, alles! Ze werkt graag met kinderen en houdt ervan om samen met hen grote verhalen te vertellen.

Meer weten over Yvonne en de cursussen die zij geeft?

In de lessen van Erin Stel staat onderzoek centraal. Kijken, luisteren, vragen stellen, uitzoeken hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander denkt en voelt. En vervolgens bedenken hoe je dat kunt verbeelden.

Meer weten over Erin en de cursussen die zij geeft?

Rozan Vergeer zat jaren geleden zelf op de Jeugdtheaterschool bij VRIJDAG en nu geeft ze er les. Drama betekent in het Grieks: ik doe. Ze stimuleert haar leerlingen om hun doel op het toneel actief na te streven en te denken ín de rol, niet over de rol. Wat wil je personage?

Meer weten over Rozan en de cursussen die zij geeft?

Hannah de Vries werkt graag met kinderen, vanwege hun fantasie en vindingrijkheid. Ze begint vaak met een idee, waarmee ze haar leerlingen laat improviseren op de vloer. Dat levert altijd unieke, grappige en ontroerende spelsituaties op.

Meer weten over Hannah en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld